Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 22-11-2001 Politieberichten district Sittard (HP 13.55 uur) Donderdag 22 november 2001

Sittard, bedrijfsinbraak:
Op donderdagmorgen 22 november 2001 heeft in en bedrijf in bouwmaterialen gevestigd aan de Dr. Nolenslaan te Sittard een inbraak plaatsgevonden.
De inbraak werd omstreeks 01.00 uur bij de politie gemeld door een beveiligingsbedrijf die een automatische melding van een inbraak hadden ontvangen. Een medewerker van het bedrijf stelde inderdaad vast dat er een inbraak had plaatsgevonden. Met een stuk beton werd een ruit van het bedrijf ingegooid waardoor de toegang werd verkregen. Op het eerste oog worden uit het bedrijf twee accuboormachines vermist. Mogelijk dat er meer goederen ontvreemd werden, maar dat kan pas vastgesteld worden na een inventarisatie. Van de inbraak is bij de politie aangifte gedaan. Er wordt een verder onderzoek ingesteld.

Munstergeleen, brandstichting:
Op woensdagavond 21 november 2001 omstreeks 18.45 uur is een taxushaag van een woning aan de Hanswinkel in Munstergeleen over een lengte van 10 meter in de as gelegd. De gewaarschuwde brandweer heeft de brand geblust en kon voorkomen dat de brand zich nog verder kon uitbreiden. Buurtbewoners bemerkten de brand nadat er een luide knal was gehoord. Na de knal bleek de taxushaag in brand te staan waarop de buurtbewoners meteen begonnen met het blussen. De brandweer nam daarna met een iets dikkere straal het blussen over. Namens de bewoonster is van de brandstichting aangifte gedaan.

Geleen, verlichtingscontrole:
Op woensdag 21 november 2001 heeft op de Oranjelaan, de Rijksweg Noord en de Rijksweg Zuid, een verlichtingcontrole plaatsgevonden na het invallen van de duisternis. Niet bekend is hoeveel voertuigen er in het totaal werden gecontroleerd. Er werden 41 processen-verbaal opgemaakt, waarvan 32 wegens het niet in orde hebben van de verlichting. Bekeurd werden 11 fietsers en 10 automobilisten wegens een of meerdere gebreken aan de verlichting. Acht automobilisten voerden op hun auto mislichten die alleen bij mist gevoerd moge worden. Ook zij kregen een proces-verbaal. Vier automobilisten werden bekeurd omdat de kentekenverlichting of de richtingaanwijzers van hun auto niet functioneerden. Vier automobilisten bleken bij de controle de verplichte autogordel niet te dragen terwijl eveneens vier automobilisten geen autopapieren konden tonen.

Geleen, diefstal uit sportcentrum:
Een 24 jarige inwoner van Sittard heeft woensdag 21 november bij de politie aangifte gedaan van de diefstal van zijn beurs uit zijn jas. Het slachtoffer had zijn jas in de kantine van Glaanerbrook over een stoel gehangen waarna hij schaatsles ging geven. Na terugkomst bleek uit de jas zijn beurs ontvreemd te zijn. In de beurs waren o.a. bankpasjes, ovjaarkaart en een geldbedrag van fl. 50,- aanwezig.

Spaubeek, automobilist onder invloed:
Een 39 jarige automobilist uit Beek heeft donderdagmorgen 22 november 2001 op de Burgemeester Visschersstraat te Spaubeek een aanrijding veroorzaakt. Hij bleek, zelfs na een nachtrust, onder invloed gereden te hebben.
Op de Burgemeester Visschersstraat reed de automobilist vanmorgen omstreeks 08.20 uur met zijn auto tegen de zijkant van een geparkeerde vrachtauto aan. De vrachtauto bleef onbeschadigd maar zijn eigen auto liep blikschade op. De gewaarschuwde politie stelde bij de veroorzaker van de aanrijding het gebruik van alcohol vast. De blaastest, die alle bij een verkeersongeval betrokken bestuurders moeten ondergaan, gaf aan de er alcohol in het spel was. De bestuurder werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar de uitslag van de ademanalyse een alcoholpromillage aangaf tussen de 1.1 en 1.2 promille. Tegen de automobilist uit Beek werd proces-verbaal opgemaakt. De automobilist bleek de avond tevoren behoorlijk doorgezakt te zijn. Na enkele uren geslapen te hebben stapte hij in zijn auto. Ondanks de nachtrust en een ontbijt bleek de alcohol nog niet uit zijn lichaam verdwenen te zijn. Na overleg met de Officier van Justitie werd de inwoner van Beek een transactievoorstel gedaan van fl. 1300,- waarmee hij door betaling daarvan een verdere strafvervolging kan voorkomen. De boete werd onmiddellijk betaald. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 5 uur in zijn bezit.