Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 22-11-2001 Politieberichten district Maastricht (HP 14.00 uur) Donderdag 22 november 2001

Maastricht, beurs gestolen, rekening geplunderd: Een 58 jarige inwoonster van Schinnen is het afgelopen weekeinde het slachtoffer geworden van zakkenrollerij. Zaterdag17 november 2001 gebruikte het slachtoffer het laatst haar beurs in het centrum van Maastricht. Na gebruik stopte zij deze weg in haar tas. Dinsdagmiddag bemerkte zij pas dat haar beurs verdwenen was. Zij kon de beurs nergens meer vinden en ging daarop naar haar bankinstelling om haar bankpasjes te laten blokkeren. Daar bleek dat in de tussen liggende tijd driemaal geld van haar rekening was gepind. Dat gebeurde tweemaal in Spaubeek en eenmaal in Geleen. In het totaal werd fl. 4000,- van haar rekening afgehaald. Het slachtoffer deed daarna bij de politie aangifte van de diefstal van haar beurs, waarin de bankpasjes gezeten hadden alsmede een geldbedrag van fl. 300,-, en tevens de diefstal van het geld van de bankrekening.

Bunde, diefstal uit woning:
Op woensdag 21 november 2001 heeft in een woning aan de Iepenlaan te Bunde een inbraak plaatsgevonden. In de tijd tussen 16.00 en 17.45 uur, waarin de bewoners even afwezig waren, zag een onbekende kans om via een zolderraam de woning binnen te geraken. De woning werd doorzocht waarbij enkele juwelen en een geldbedrag van enkele honderden guldens werden ontvreemd. De benadeelde heeft van de inbraak aangifte gedaan.

Maastricht, autokraker aangehouden:
Een 31 jarige inwoner van Maastricht is donderdagmorgen 22 november 2001 door de politie aangehouden na het plegen van een auto inbraak. Tijdens hun surveillance zag de bemanning van een politieauto omstreeks 03.00 uur een man in een op de Cabergerweg te Maastricht geparkeerde personenauto zitten. De man in de auto werd aan de tand gevoeld waarbij deze toegaf de auto kort daarvoor opengebroken te hebben. De man had al diverse goederen die in de auto lagen inmiddels in zijn eigen kleding gestopt. Ook bleek het contactslot geforceerd te zijn. De autodief bleek ook met de auto gereden te hebben, maar de auto was op het stuurslot gesprongen te zijn waardoor verder rijden niet mogelijk was. De man werd door de politie aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. In zijn kleding werd een fileermes en een busje met traangas aangetroffen alsmede een tube lijn, waterpas, loep, een biossleutels en een medicijnpotje. Naast de opengebroken auto werd de fiets van de verdachte aangetroffen. Daarop lag een werktuig waarmee autos binnen enkele seconden opengebroken kunnen worden. Zowel fiets als inbrekerswerktuig werden door de politie meegenomen naar het politiebureau. De politie stelt een verder onderzoek in. Bij een onderzoek in de omgeving werden geen andere opengebroken autos aangetroffen. De auto is door een bergingsbedrijf weggesleept. De auto gaat terug naar de eigenaar in Sleeswijk. Mogelijk dat de eigenaar in Maastricht logeert. Er kon nog geen contact met hem worden gemaakt.

Maastricht, winkeldieven aangehouden:
Tegen twee inwoners van het Belgische Voeren is door de politie woensdagmiddag 21 november 2001 proces-verbaal opgemaakt wegens het plegen van een winkeldiefstal.
In een tuincentrum gelegen aan de Molensingel te Maastricht werd omstreeks 15.00 uur een waterpomp meegenomen die bij de kassa niet werd afgerekend. In het bedrijf werd de waterpomp uit de verpakking gehaald en gestopt in een doos waarin een laaf verpakt zat. De doos van de laaf werd daarop weer zorgvuldig dichtgemaakt, waarna de laaf ter betaling werd aangeboden en ook betaald werd. Kort nadat de dievegge met de laaf de winkel had verlaten werd in het bedrijf een lege doos van een waterpomp aangetroffen. De winkeldievegge werd daarop zittend in haar auto achterhaald en werd zij door het personeel ter plaatse gehouden tot de komst van de gewaarschuwde politie. De kompaan van de winkeldievegge, werd daarop eveneens door de politie aangehouden. Het winkelpersoneel had gezien dat beiden de pomp hadden uitgekozen, waarop de man de winkel had verlaten. Tegen het tweetal is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor konden zij huiswaarts.

Maastricht, inbraak in modezaak:
Donderdagmorgen 22 november 2001 heeft een inbraak plaatsgevonden in een kindermodezaak gevestigd aan de Clavecymbelstraat te Maastricht. Er werden diverse kledingstukken ontvreemd.
Een getuige meldde de inbraak donderdagmorgen kort voor 02.00 uur. Hij had gezien dat twee personen op een bromfiets met zakken vol op een bromfiets waren weggereden. De politie stelde meteen een onderzoek in de omgeving in maar de mannen op de bromfiets werden niet meer aangetroffen. Wel werd op de hoek van de Cymbalenstraat en de Rondostraat diverse kledingstukken uit de winkel aangetroffen. Bij onderzoek bleek dat de inbrekers met een kei een ruit in de toegangsdeur van de betreffende winkel hadden ingegooid en daardoor de toegang hadden verkregen. Uit de winkelrekken werden vele kledingstukken ontvreemd. De eigenaar van de winkel heeft bij de politie aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.