Rechtbank 's-Gravenhave

15 maanden voor het in bezit hebben van XTC-pillen
Bron: Rechtbank 's-Gravenhage
Datum actualiteit: 22-11-2001

Verdachte, die blijkens een hem betreffend uittreksel uit het Algemeen Documentatieregister een aantal malen eerder met politie en justitie in aanraking is gekomen en is veroordeeld, is thans aangehouden met een aanzienlijke hoeveelheid XTC-pillen en metamfetamine. De op 3 augustus 2001 aangetroffen hoeveelheid, alsmede het gemak waarmee verdachte -zo verklaarde hij ter terechtzitting- in het bezit kon komen van grote hoeveelheden pillen, acht de rechtbank verontrustend.

MDA, MDMA en metamfetamine zijn stoffen waarvan het gebruik schadelijk is voor de volksgezondheid en die maatschappelijke problemen met zich brengen. De handelwijze van verdachte draagt bij tot het instandhouden van dergelijke problemen en verdient daarom in beginsel een forse deels onvoorwaardelijke gevangenisstraf. Slechts de omstandigheid dat niet kan worden aangetoond dat verdachte gedurende een langere periode bij de handel betrokken is geweest, geeft de rechtbank aanleiding ten gunste van verdachte van de eis van de officier van justitie af te wijken.


Ga naar betreffende uitspraak met nummer: ad6001

Voor de volledige uitspraak: Zie het origineel http://www.rechtspraak.nl/act...id=5303&i=43&ti=3 http://www.rechtspraak.nl/act...ct_id=5303&i=&ti= . Zie het origineel http://www.rechtspraak.nl/act...id=5303&i=43&ti=3 .