Rechtbank 's-Gravenhave

24 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk en 2000,- boete voor handel in drugs

Bron: Rechtbank 's-Gravenhage
Datum actualiteit: 22-11-2001

Verdachte, die blijkens een hem betreffend uittreksel uit het Algemeen Documentatieregister voor anderssoortige feiten een aantal malen eerder met politie en justitie in aanraking is gekomen, is thans aangehouden met een aanzienlijke hoeveelheid XTC-pillen en metamfetamine, een forse hoeveelheid farmaceutische preparaten en/of farmaceutische specialités, alsmede een hoeveelheid cocaïne. Gelet op de op 3 augustus 2001 aangetroffen hoeveelheden drugs gaat de rechtbank ervan uit dat deze niet alleen voor eigen gebruik waren bestemd.
Vast staat voorts dat verdachte gedurende een langere periode niet alleen zelf cocaïne gebruikte doch dat hij ook tenminste twee maal cocaïne aan een ander heeft verstrekt.
Bovendien acht de rechtbank bewezen dat verdachte gedurende langere tijd ongeregistreerde farmaceutische middelen heeft verhandeld en/of ter aflevering in voorraad heeft gehad.

Anderzijds geeft de omstandigheid dat niet is aangetoond dat verdachte tevens gedurende een langere periode bij de handel in XTC-pillen betrokken is geweest, de rechtbank aanleiding daarmee bij het bepalen van de strafmaat rekening houden.