Whizzdom B.V. en TrainingPlaza sluiten een pan-Europese overeenkomst voor een totaaloplossing voor de Human Capital Development-markt

Hilversum, 22 november 2001 - Whizzdom, een leidende web-based solutions provider, is een joint venture aangegaan met TrainingPlaza, een specialist die een geïntegreerde oplossing biedt voor het sturen, inkopen en administreren van on line opleidingen. Deze overeenkomst biedt dé gelegenheid om de expertise van beide partijen nauw op elkaar te laten aansluiten en zodoende elkaars aanbod, waar gewenst, te completeren. Hierbij gaat het met name om learning content, e-learning en Assessment & Survey en de virtuele Opleidings Gids.

Voor de gezamenlijke marktbenadering is beider verwachting hoog gespannen. "Binnen de technologische ontwikkeling van het
e-learn-segment in Nederland en Europa is er voor de complete sector nog veel te verwachten", zegt Joggie Taute, Managing Director van Whizzdom B.V. "Deze samenwerking brengt Whizzdom een stap dichter bij een totaaloplossing voor de Human Capital Development-functie. In eerste instantie zal deze alliantie de Nederlandse markt als 'stepping stone' gebruiken, alvorens uit te breiden naar andere landen in Europa."

Met deze nieuwe samenwerking ontstaan on line totaaloplossingen voor de Human Capital Development solutions markt. De combinatie is gepositioneerd om HR-afdelingen van velerlei organisaties digitale oplossingen en toepassingen op het gebied van learning en kennismanagement aan te reiken. Met on line totaalconcepten is het mogelijk competentieniveaus van medewerkers te koppelen aan functie eisen. Zo wordt inzichtelijk gemaakt in welke mate kennis en persoonlijke vaardigheden aansluiten op de eisen die vanuit de functie gesteld worden. Met de expertise van TrainingPlaza worden de verschillende trainingsmogelijkheden om bepaalde deskundigheid en competenties te ontwikkelen snel inzichtelijk. Voor geselecteerde trainingen kan vervolgens online worden ingeschreven en alle informatie wordt opgenomen in het online persoonlijk opleidingsplan.

Whizzdom brengt haar technische expertise in op het gebied van Competence-Based Management, Learning & Knowledge Management en SkillGap Analysis, en draagt zorg voor de complete branding en distributie van deze nieuwste toepassingen. TrainingPlaza brengt haar specifieke kennis en knowhow in omtrent 'content brokering' en resource management.

"De opleidings- en trainingsmodules alsmede de virtuele opleidingsgids van TrainingPlaza sluiten naadloos aan bij het Learning Management System en de geavanceerde competentie-whizzard van Whizzdom. Door deze unieke overeenkomst kunnen wij middelgrote en grote organisties totaaloplossingen bieden op het gebied van learning en kennismanagement", aldus Martin van Manen, directeur van TrainingPlaza.

Whizzdom B.V.
Whizzdom is een leidinggevende, Nederlandse web-based solutions provider met producten als Learning Management System (LMS), Knowledge Management System (KMS), Assessment & Survey en Competence-Based Management. Met succes zijn systemen geïmplementeerd bij onder andere de Universiteit Nijenrode, Oxford University, Templeton College, ISS, IP GlobalNet, Ingenio, Info Opleiders, de Creyf's Group (met partijen zoals Schoevers Bedrijfsopleidingen en Content Uitzendbureau), Bloemenveiling Aalsmeer, Bank Nederlandse Gemeenten, Loyens & Loeff en verschillende ministeries. www.whizzdom.nl

TrainingPlaza B.V.
TrainingPlaza richt zich op het ontwikkelen en beheren van opleiding-portals waarmee organisaties opleidingsprocessen kunnen vereenvoudigen en meer grip krijgen op het opleidingsbeleid en de opleidingsactiviteiten. Deze portals stellen organisaties in staat hun medewerkers en managers via een eigen intranet alle relevante opleidingsinformatie en -tools aan te bieden. De TrainingPlaza-opleiding-portals zijn modulair opgebouwd. De basis bestaat uit een on line opleidinggids, die geïntegreerd is met instrumenten voor opleidingsmanagement, zoals on line zoeken en boeken, persoonlijke opleidingsplannen, -budgetten en -trajecten, competentiemanagement, evaluaties en rapportages.
www.trainingplaza.nl



Ingezonden persbericht