Politiebericht Friesland: Friesland 22-11-2001
Politieberichten van 22 november (07.00 - 13.00)

Buitenpost: diefstal diesel
In de nacht van woensdag op donderdag is uit een vrachtauto die geparkeerd stond aan de Edisonstraat brandstof gestolen. Toen de 33-jarige bestuurder uit Buitenpost bij zijn voertuig kwam, zag hij dat de tankdop was vernield. Uit de tank bleek ca. 50 liter diesel te verdwenen.

Goutum: controle gesloten-verklaring
Vanochtend werd tijdens de ochtendspits gecontroleerd op de naleving van de gesloten-verklaring op de Wergeasterdyk. Tussen 07.00 en 09.00 uur is deze weg voor alle motorvoertuigen afgesloten, met uitzondering van de lijndiensten. In drie kwartier zijn 13 bekeuringen uitgeschreven.

Nijland: diefstal uit voertuig
In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een auto, die stond geparkeerd aan de Botniastrjitte. Het raam van het linker voorportier werd geforceerd. Ontvreemd werd een radio-cdspeler. Aangifte is gedaan door een 25-jarige inwoner van Nijland.

Marrum: inbraak auto
In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een auto, die stond geparkeerd aan de Ringweg. Een raam aan de bestuurderskant aan de werd vernield. Ontvreemd werd een radardetector. Aangifte is gedaan door een 35-jarige inwoner van Marrum.

Balk: inbraak woning
In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een woning aan de Lubertus van Beekstraat. Men kwam binnen via de achterkant. Ontvreemd werd een beurs met bankpasjes. Elders in de woonkamer werd de pincode ontdekt. Even later was bij een bank reeds voor enkele duizenden guldens gepind. Aangifte is gedaan door een 49-jarige inwoner van Balk.

Bolsward: te snel, rijbewijs ingevorderd
Donderdag omstreeks 11.30 uur zag de politie, rijdend over de A7, op de Oude Rijksweg een 45-jarige automobilist uit Wons met grote snelheid rijden. Geconstateerd werd een snelheid van 142 km per uur, terwijl ter plaatse 80 km is toegestaan. De vrouw is aangehouden bij de kruising met de N359. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272