Den Haag, 22 november 2001

BRITSE VORSTIN OPENT NIEUWE STUDIO'S VAN CNN IN LONDEN

Het kantoor van CNN International in Londen verhuist binnenkort naar een nieuw studiocomplex in het hartje van de stad. De studio's, die vele miljoenen euro's hebben gekost, zijn uitgerust met de meest geavanceerde digitale apparatuur. Deze grootschalige investeringen benadrukken het belang dat CNN hecht aan zijn grootste productie- en uitzendunit buiten de Verenigde Staten. Naast een studio/nieuwsredactie in Londen heeft CNN nog 9 andere vestigingen in Europa.
De nieuwe studio's aan de Great Marlborough Street W1 zullen op 28 november geopend worden door Hare Majesteit Koningin Elizabeth II in het gezelschap van Dick Parsons, Co-Chief Operating Officer AOL Time Warner; Walter Isaacson, Chairman en CEO, CNN News Group; Andy Bird, Co-President Turner Broadcasting System International; Chris Cramer, President CNN International Networks en Tony Maddox, Senior Vice President CNN Europa/Midden-Oosten/ Afrika. De studio's zullen vanaf maandag 3 december operationeel zijn.
De volledig geïntegreerde televisie- en internet nieuwsredactie voorziet in een nieuwe basis voor de 150 mensen tellende nieuwsstaf die in Londen is gevestigd. De nieuwe studio's zijn nodig de groeiende internationale output van CNN in Europa te ondersteunen. De nieuwe inrichting zorgt voor een volledige integratie van de CNN televisie en interactieve nieuws teams zodat journalisten het nieuws voor alle wereldwijde CNN diensten direct kunnen leveren vanuit het hart van één van Europa's drukste mediahoofdsteden.
"In de afgelopen jaren, met CNN Londen als middelpunt voor de groeiende Europese output van CNN, zowel in nieuwsgaring als programmering, werd het steeds meer duidelijk dat we snel onze faciliteiten zouden moeten uitbreiden" aldus Maddox, die toezicht houdt op de Londense operatie. CNN heeft sinds 1980 steeds vanuit zijn oorspronkelijke Londense studio's geopereerd. "In de laatste vijf jaar is de hoeveelheid programma's die geproduceerd zijn in Londen drastisch toegenomen. De nieuwe volledig geïntegreerde televisie- en internet nieuwsredactie maakt nog verdere samenwerking tussen onze televisie en interactieve activiteiten mogelijk."
Het nieuws kan nu vanaf bijna iedere plek in de wereld worden ontvangen en via een digitale infrastructuur meteen beschikbaar komen voor CNN producers voor de diverse platformen van televisie, internet en mobiele media. Het nieuwe studiocomplex bestaat o.a. uit twee ultramoderne uitzendstudio's met 8 studio camera's en zes digitale montageruimtes.
In Londen wordt nu meer dan 50 uur programmering per week geproduceerd en uitgezonden.

Noot voor de redactie (