Kwalitatief hoogwaardige zorg, uitstekende service en korte wachtlijsten in dagbehandelingen
MEDINOVA START EERSTE NETWERK DAGKLINIEKEN IN NEDERLAND

Amsterdam, 22 november 2001 - Vandaag is MediNova het eerste netwerk van dagklinieken in Nederland gestart. MediNova onderscheidt zich in de markt onder andere op het gebied van innovatie, kwaliteit, service, efficiëntie en zeer korte of zelfs geen wachtlijsten. MediNova heeft vier reeds bestaande dagklinieken overgenomen. Het netwerk bestaat uit Medisch Centrum Amsterdam, Oogheelkundig Medisch Centrum (Haarlem), Medisch Centrum Rotterdam Airport en Kliniek Klein Rosendael (Gelderland). Nog voor het einde van het jaar verwacht MediNova Medisch Centrum Berg en Bosch aan het netwerk toe te voegen. Voor volgend jaar zijn er plannen om het netwerk uit te breiden met nieuw op te zetten klinieken en de aankoop van nog enkele bestaande klinieken.

MediNova is een initiatief van Jaap Groenhof en Sjaak Haakman. Het initiatief wordt mede gefinancierd door investeringsmaatschappijen Nesbic, Residex en Rabobank. Sjaak Haakman, directeur MediNova: "Met de start van MediNova richten wij ons op patiënten die een dagbenadeling moeten ondergaan. Dit doen wij op een uiterst efficiënte manier met de meest moderne apparatuur. Hierdoor kennen wij geen lange wachtlijsten zoals bij reguliere ziekenhuizen." De opzet van het netwerk van dagklinieken is het verstrekken van kwalitatief hoogwaardige zorg in een dagbehandeling. Behalve op medisch gebied wil MediNova cliënten ook op de ondersteunende gebieden zo efficiënt mogelijk van dienst zijn. Zo zal het vanaf mei 2002 mogelijk zijn om bij alle MediNova aangesloten klinieken afspraken via internet te boeken, daarnaast zijn de klinieken open van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 20.00 uur.

Voordelen netwerk
De klinieken van MediNova behalen voordeel uit de samenwerking door middel van schaal- en kostenvoordelen, zoals onder andere een centrale administratie, marketing en inkoop. Grote investeringen in apparatuur of IT infrastructuur kunnen worden gedeeld. Kennis wordt gedeeld en hoeft niet steeds opnieuw worden vergaard. Hierdoor is het mogelijk om gebruik te maken van de meest moderne technieken en apparatuur. Schaalgrootte is ook interessanter voor verzekeraars die nu een breder pakket kunnen inkopen.

Cliënt centraal en iedereen kan terecht
Bij de klinieken van MediNova staat de cliënt centraal. Het gaat om de cliënt die geholpen wil worden en hoogwaardige dienstverlening verwacht. In de dagklinieken van MediNova vindt zowel verzekerde als niet verzekerde zorg plaats. Daarbij is het absoluut niet van belang hoe de cliënt verzekerd is: particulier verzekerd, ziekenfonds cliënt of een cliënt die de zorg privé betaald. Iedereen kan terecht.



Ingezonden persbericht