Dit is een officieel persbericht van de AOC Raad, brancheorganisatie van het AOC-onderwijs]

donderdag 22 november 2001

Reactie op advies Onderwijsraad

Kleurijk onderwijs voor de groene sector

AOC Raad verheugd over waardering voor het AOC-onderwijs
Ede De AOC Raad, brancheorganisatie van het AOC-onderwijs, reageert positief op het advies van de Onderwijsraad genaamd Kleurijk onderwijs voor de groene sector , dat vandaag is gepubliceerd. In het advies stelt de Onderwijsraad nadrukkelijk, dat bij een mogelijke organisatorische en financiële overgang van het groene onderwijs van het ministerie van LNV naar OC&W de positieve kanten van het AOC-onderwijs niet verloren mogen gaan. Bovendien ziet de Onderwijsraad het AOC-onderwijs als inspiratiebron voor andere onderwijsorganisaties.
Om dit te kunnen waarborgen, vindt de AOC Raad, dat er duidelijke garanties door beide ministeries aan de AOC s moeten worden afgegeven. Positieve kernwaarden van het AOC-onderwijs zoals kleinschaligheid, individuele leerlingbegeleiding, verticale structuur, breed onderwijsaanbod en de aantrekkelijke leeromgeving moeten uitgangspunt worden van het algemene onderwijsbeleid.


Ook kan de AOC Raad zich vinden in het advies van de Onderwijsraad om het ministerie van LNV een inhoudelijke rol te geven. Het ministerie van LNV moet deze rol nadrukkelijker oppakken. Om de ontwikkelingen in de sector voedsel en groen beter te kunnen vertalen naar het onderwijs is het wel noodzakelijk dat het ministerie van LNV daarbij over voldoende middelen beschikt.
Het AOC-onderwijs bestaat uit 12 AOC s met 110 vestigingen in Nederland. De AOC s verzorgen vmbo-groen, mbo-voeding, natuur en milieu en cursus- en contractonderwijs in de brede groene sector. Ongeveer 55.000 jongeren en enkele tienduizenden volwassenen volgen jaarlijks een opleiding en/of cursus in het AOC-onderwijs.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer M. Kooijman, directeur van de AOC Raad, tel. 06 54261209.