Politiebericht Venlo 22-11-2001
Mediaberichten 22 november (14.30 uur)

Helden 7 fietsers bekeurd bij verlichtingscontrole

HELDEN Woensdagavond heeft de politie weer 7 fietsers bekeurd die zonder licht reden. Bij de controle is verder een automobilist bekeurd die onterecht met mistlampen aan reed en een ander die geparkeerd stond op een invalideparkeerplaats. De controles vonden in de hele gemeente plaats.

Venlo zonder rijbewijs in een onverzekerde auto

VENLO Bij een routinecontrole heeft de politie woensdagmiddag een 24-jarige man uit Tegelen betrapt die zonder rijbewijs in een onverzekerde auto reed. De man moest ook nog een boete van fl. 2.400,00 betalen. De politie controleeerde de man op de Hogeschoorweg. De auto waarin hij reed is uit het verkeer genomen. Bij de afhandeling van de overtredingen kwam aan het licht dat de man nog 47 dagen moest zitten of fl. 2.400,00 moest betalen. Hij koos voor het laatste en mocht na betaling en met twee bekeuringen op zak weer naar huis.

Weert inbreker aangehouden

WEERT De politie heeft woensdagmiddag een 35-jarige man uit Weert aangehouden op verdenking van herhaaldelijke diefstal van eten, drinken en gereedschap uit een schuurtje bij een woning. De 54-jarige bewoner ontdekte in oktober al dat er steeds bier, frisdrank, etenswaren en gereedschap uit zijn schuurtje werd gestolen en deed daarvan aangifte. In totaal raakte de man voor enkele duizenden guldens kwijt. Op een zeker moment installeerde hij bewakingsapparatuur in de schuur. Aan de hand daarvan kwam de politie de 35-jarige verdachte op het spoor die vervolgens kon worden aangehouden. Hij is inmiddels in verzekering gesteld terwijl het onderzoek wordt voortgezet.

Venray hardrijder onder invloed aangehouden

VENRAY Bij een snelheidscontrole heeft de politie woensdagavond een 30-jarige automobilist uit Venray aangehouden die onder invloed veel te hard reed. De man werd binnen de bebouwde kom (op de Noordsingel) betrapt terwijl hij 109 km/u reed. Bij zijn staandehouding ontdekte de politie het alcoholgebruik. Na ademanalyse kreeg de man een rijverbod van 2 uur en in overleg met de officier van justitie een boete van fl.
1.140,00 die hij direct betaalde.