Gemeente Geldermalsen

Veerweg Beesd

Het rioleringsprobleem in de Veerweg te Beesd is opgelost. De werkzaamheden zouden naar verwachting zo'n 4 á 5 weken in beslag gaan nemen en die voorspelling is uitgekomen. Op dit moment ligt er op het betreffende weggedeelte klinkerverhardng. Dat komt omdat de ondergrond zich nog verder moet zetten of zoals ook wel wordt gezegd moet inklinken. Pas in het voorjaar volgt een nieuwe asfaltlaag.

De werkzaamheden zijn dus voorspoedig verlopen. Daarbij zijn de uitvoerders en de gemeente veel dank verschuldigd aan met name de firma Akkerman en ook de firma Voet. De noodweg op het terrein van de firma Akkerman blijft liggen omdat deze opnieuw tijdens de asfalteringswerkzaamheden moet worden gebruikt.

Nu het rioleringsprobleem is opgelost en de bereikbaarheid van Beesd via de Veerweg weer optimaal is, keert helaas direct ook weer de problematiek van het sluipverkeer in volle omvang terug. Deze week had het gemeentebestuur hierover overleg met vertegenwoordigers van de politie, Rijkswaterstaat en de Provincie Gelderland. Op het moment dat wij deze voorlichtingskolom voorbereiden was de uitkomst van dit overleg nog niet bekend.