Ingezonden persbericht

De Nieuwe 3D Blaster Personal Cinema van Creative: De oplossing voor videobewerking, TV en 3D gaming
Krachtige, geïntegreerde hard- en software voldoet aan alle noden op het vlak van
video editing, TV en 3D gaming

Amsterdam, 22 november 2001 - Creative (Nasdaq: CREAF) de mondiale leider in producten voor digitaal entertainment voor de PC en het Internet, presenteert vandaag de 3D Blaster Personal Cinema. De 3D Blaster Personal Cinema wordt middels een exclusieve overeenkomst met NVIDIA in heel Europa op de markt gebracht. Met de 3D Blaster Personal Cinema is het mogelijk televisieprogramma's op de PC te bekijken, op te nemen en er "timeshift" op toe te passen. Daarnaast kan men videobeelden invoeren, bewerken en weer uitvoeren en de kracht van GeForce2 in 3D games ervaren.

Het systeem omvat een speciale grafische kaart met GeForce2 MX400-processor en 64MB SDR RAM, een afzonderlijke eenheid die als TV-tuner en video input/outputmodule werkt, software voor videobewerking en
-beheer, infrarode afstandsbediening en kabels. "Dit krachtige systeem is buitengewoon veelzijdig," zegt Eoin Leyden, European Brand Manager for Graphics Products bij Creative Labs Europe. "Het speelt in op de behoeften van videofans aan bewerkingsfuncties en timeshifting. Maar dankzij de kracht en veelzijdigheid van de GeForce2- chip is het ook een geweldig game-systeem."

Het nieuwe systeem maakt connectiviteit kinderspel. De poorten voor video in/out en composite- of S-video van de externe TV-module garanderen een volledige compatibiliteit met camcorders, TV-signalen, videorecorders en andere apparaten. Met de meegeleverde software kan men video bewerken, mixen, opslaan en uitvoeren naar een recorder. Men kan er zelfs een volledig spectrum van digitale effecten op toepassen. De timeshifting-functie betekent ook dat men nooit meer cruciale televisiebeelden hoeft te missen, bijvoorbeeld als er wordt aangebeld.

Het systeem bevat een infrarode afstandsbediening voor een eenvoudig gebruik als videorecorder en voor het afspelen van DVD's. Op het scherm geeft de grafische interface snel en makkelijk toegang tot alle functies. Alles blijft overzichtelijk, zodat zelfs beginners meteen als volleerde regisseurs aan de slag kunnen! De 3D Blaster Personal Cinema is volledig gebruiksklaar en heeft geen bijkomende apparatuur nodig: de globale oplossing voor video editing, TV en 3D gaming.

Prijs en beschikbaarheid
De 3D Blaster Personal Cinema is leverbaar tegen een aanbevolen prijs van Euro 319 inclusief. BTW en zal vanaf december 2001 beschikbaar zijn.

Over Creative Labs:
Creative (Nasdaq: CREAF) is wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het Internet. Creative dankt zijn reputatie aan de beroemde Sound Blaster en was de stuwende kracht achter de multimediarevolutie. Nu geeft Creative de toon aan met digitaal entertainment voor PC met producten als het veel geroemde D.A.P Jukebox. De vernieuwende hardware, de eigen technologie, applicaties en diensten zijn duidelijk Internet-gericht en bieden de consument de kans te genieten van hoogwaardig digitaal entertainment, op elk gewenst moment en ongeacht waar hij zich bevindt.

Creative Technology werd opgericht in 1981. Het internationaal hoofdkantoor is gevestigd in Singapore en het hoofdkantoor voor Europa staat in Groot-Brittannië. Creative Labs Europe werd opgericht in 1993 met de bedoeling een groter aandeel te verwerven op de groeiende Europese markt. De volledige Europese activiteiten zijn opgezet door General Manager Michael Sullivan en het hoofdkantoor werd gevestigd in Berkshire in het Verenigd Koninkrijk. Creative Labs Europe is de afgelopen drie jaar uitgegroeid tot het negenvoudige van zijn oorspronkelijke omvang en heeft nu vestigingen in Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Duitsland, Groot-Brittannië, de Benelux, Denemarken, Zweden en Polen. Creative's European Operations and Technical Centre (EOTC) in Dublin (Ierland) werd officieel geopend op 19 juli 1995. Het EOTC is de draaischijf van de snel groeiende Europese activiteiten van Creative Labs. Het levert efficiënte, gelokaliseerde productondersteuning op maat voor de Europese markt en staat tevens in voor de aanvullende klantenservice van de filialen in de diverse landen. In totaal heeft Creative Labs in Europa nu zo'n 500 personen in dienst. Kijk voor meer informatie op www.europe.creative.com

Voor meer inhoudelijke informatie over bovengenoemde producten en het opvragen van dia's en review exemplaren kunt u, bij voorkeur via e-mail, contact opnemen met:

Text 100 Public Relations
Jeroen Breuer
Tel. +31 (0) 20 5304338
E-mail: jeroenb@text100.nl

Creative Labs
Markus Eggermont
Tel. +32 (0)3 2878772
E-mail: markus_eggermont@cle.creative.com


Creative Labs informatienummers voor eindgebruikers: Nederland +31 (0)11 3230081
België +32 (0)3 2878777