Provincie West-Vlaanderen

Persberichten

De Sail-Projecten, geïntegreerd kustzonebeheer Brugge, 22/11/2001

Het Sail-project, een van de 45 Interreg II C-programmas, loopt binnenkort ten einde.

Sinds eind 1999 treedt de Provincie West-Vlaanderen op als projectleider in het transnationale SAIL-project. SAIL bundelt 5 partnerregios: de provincies West-Vlaanderen en Zeeland, de graafschappen Kent en Essex en de
Syndicat Mixte de la Côte dOpale (Nord-Pas de Calais) en buigt zich over problemen omtrent geïntegreerd beheer van de kustgebieden. Met de term geïntegreerd beheer van de kustgebieden (GBKG) wordt afgestapt van de vele sectorale visies op onze kust, maar wordt een integrale visie vooropgesteld, een visie waarin alle sectoren en actoren aan bod komen.

Een van de realisaties van Sail is Het Onthaalplan voor de Westkust. Dat project heeft als doel de spanning op te heffen tussen enerzijds het beheer en het behoud van waardevolle unieke duingebieden en anderzijds het openstellen en het recreatief medegebruik van deze gebieden, die voor een toeristische meerwaarde zorgen aan de westkust. Ondertussen zijn hieromtrent reeds enkele effectieve werken aan de gang.

De totale kosten voor het SAIL project bedragen + 147 miljoen BEF (3.655.334 EUR). Het kostenplaatje binnen West-Vlaanderen beloopt + 38 miljoen BEF (960.839 EUR) waarbij de provincie zelf 59% investeert (+ 23 miljoen BEF).