Lankhorst Public Relations

Topchefs stellen menu ANZ samen

Nijmegen, 22 november 2001

Topchefs stellen menu Air New Zealand samen

Air New Zealand schakelt sinds kort internationaal bekende topchefs in om nieuwe menu's voor First Class- en Business Class-passagiers samen te stellen. De Nieuw-Zeelandse luchtvaartmaatschappij wil tijdens de vluchten letterlijk `haute cuisine' serveren om het hoge serviceniveau aan boord verder te onderstrepen.

Bij de keuze van de koks is gezocht naar culinaire trendsetters op belangrijke bestemmingen (Londen, Los Angeles) en naar aanhangers van de Pacific Rim Cuisine, die werken met verse producten uit onder andere Nieuw-Zeeland en Australië.Tot het selecte gezelschap behoort onder andere Peter Gordon, een culinair fenomeen uit Londen die furore maakte met The Sugar Club.

De topchefs ontwikkelen receptuur voor Air New Zealand die past bij de stijl en keuken van hun eigen restaurant. Daardoor ontstaat een mix van traditionele en eigentijdse gerechten, waarbij wijnen uit Nieuw-Zeeland en Australië worden geschonken." Om te ontdekken of de maaltijden aansluiten bij de wensen van onze passagiers, laten we ervaren reizigers de gerechten voorproeven", zegt Erwin De Decker, manager Europa bij Air New Zealand. " We hopen met het inschakelen van topchefs het hoge culinaire niveau van luxe hotels en topbrasseries te evenaren. Door het menu iedere vier maanden te wisselen, kunnen we bovendien onze gasten voortdurend de nieuwste culinaire trends voorschotelen".

Voor meer informatie: www.airnewzealand.com of www.timetopacific.com

Noot aan de redactie (