Gemeente Coevorden

f 928.000,-- voor nieuwbouw peuterspeelzaal en kinderopvang in Oosterhesselen
Het college van B en W van de gemeente Coevorden wil f 928.000,- beschikbaar stellen voor nieuwbouw voor het peuterspeelzaalwerk en de kinderopvang in Oosterhesselen. De nieuwe accommodatie moet verrijzen op het veld tussen basisschool De Woert en het Esdalcollege. De huidige onderkomens van de peuterspeelzaal en de kinderopvang voldoen niet meer aan de eisen.

Volgens het beleid van de gemeente Coevorden zijn peuterspeelzalen zijn basisvoorzieningen die aan een aantal eisen moeten voldoen, zoals accommodatie, personeel, organisatie en materiaal. In Oosterhesselen voldeed de peuterspeelzaal aan alle eisen, behalve voor wat betreft de accommodatie. Het gebouw aan de Beatrixlaan voldeed niet meer. Momenteel is de peuterspeelzaal tijdelijk gehuisvest in het Esdalcollege, maar ook deze accommodatie voldoet niet. Door het realiseren van nieuwbouw wordt aan de accommodatieeisen voldaan.

Het kinderopvangbeleid van de gemeente Coevorden gaat uit van een zo gevarieerd mogelijk pakket aan voorzieningen, dicht bij huis, gespreid over de gemeente. De stichting Oosterhesselen is hierin echter nog een 'witte vlek'. Door de nieuwbouw kan ook hierin een volwaardig aanbod worden gedaan van opvang voor hele dagen en buitenschoolse opvang.

Omdat de peuterspeelzaal en kinderopvanginstelling niet beschikken over de middelen om een financiële bijdrage te leveren aan de investeringskosten van nieuwbouw, heeft het college besloten om voorfinancieren door middel van de beschikbaar gestelde f 928.000,--. Met de besturen van de beide stichtingen vindt op dit moment nog overleg plaats over de inbreng van eigen middelen en de definitieve huurprijs.

Volgens de planning wordt de nieuwbouw opgeleverd in de zomer 2002.