Ingezonden persbericht


IBM selecteert Imation voor wereldwijde distributie van IBM-opslagproducten

Overeenkomst betreft Imation tapes en optische dragers onder IBM-merk

Schiphol-Rijk (Nederland), 22 november 2001 -- IBM heeft een wereldwijde, driejarige overeenkomst gesloten met Imation voor de distributie van IBM-dataopslagmedia. Imation wordt met deze overeenkomst een belangrijke distributeur van IBM's optische en tapeproducten, waaronder LTO Ultrium en IBM TotalStorage Enterprise 3590 cartridges. Ten behoeve van deze producten zijn Imation en IBM eerder een OEM-overeenkomst aangegaan, waarbij IBM Imation´s opslagproducten onder eigen merkt voert. De huidige overeenkomst betreft in feite een verruiming van de samenwerking.

Door de nieuwe overeenkomst tekent Imation voortaan ook voor de verkoop, distributie en dienstverlening (waar onder de garantie-afhandeling) aan klanten die IBM's opslagmedia gebruiken. IBM heeft voor Imation gekozen vanwege de ervaring met de marketing en het verkoopkanaal die Imation heeft opgebouwd.

De diensten worden beheerd door een Imation distributie-, verkoop- en marketingorganisatie die los staat van de bestaande activiteiten van Imation voor de dataopslagproducten die het voert onder eigen merk.

IBM
IBM levert een compleet scala aan computerapparatuur, programmatuur en bijbehorende diensten. IBM verkoopt computersystemen aan zowel organisaties als consumenten, van personal computers en servers tot middelgrote systemen en mainframes. De software varieert van besturingsprogrammatuur tot algemene en branchegerichte oplossingen op maat. Als 's werelds grootste aanbieder op het gebied van IT-dienstverlening heeft IBM Global Services uitgebreide ervaring op het gebied van business- en IT-consultancy, business transformation, e-business, systeembeheer en strategische outsourcing. Meer informatie biedt de website www.ibm.com.

Imation
Imation Corporation (NYSE: IMN) levert wereldwijd producten en diensten ten behoeve van informatieverwerking en kleurbeheer. Imation is gespecialiseerd in uiteenlopende toepassingen voor beeldverwerking en databeheer, voor zowel zakelijke als particuliere gebruikers. De omzet uit normale bedrijfsvoering van Imation bedroeg in het jaar 2000 1,2 miljard dollar. In juni 2001 had Imation wereldwijd 4200 mensen in dienst. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Schiphol-Rijk. Meer informatie is te vinden op www.imation.nl.

De wereldwijde activiteiten van de Color Technologies-divisie worden per 1 januari 2002 overgenomen door Kodak Polychrome Graphics (KPG).

Meer informatie:
Imation International B.V.
(Data Storage & Information Management Division)
Peter Klinckenberg
00 31 (20) 654 21 56
pjklinckenberg@imation.com

Lubbers & De Jong B.V.
Marije Verdouw
00 31 (20) 421 05 65
marije@l-dj.nl

Persberichten, achtergrondinformatie en foto's zijn te vinden op www.online-pressrooms.com