Ingezonden persbericht


Persbericht

Amersfoort, 22 november 2001

3xM steunt christelijke tv-programma s voor Amsterdamse allochtonen

HILVERSUM Stichting Christelijke Media Projecten-3xM gaat christelijke programma s in allochtone talen steunen die worden uitgezonden via de lokale televisie in Amsterdam. Het betreft programma s in onder meer het Arabisch, Turks en Berber, die Stichting de Stadslamp uitzendt via de lokale omroep Salto . 3xM stelt hiervoor eenmalig een bedrag van fl. 20.500,- beschikbaar.

"Er waren al heel wat Nederlandstalige christelijke programma s op de Amsterdamse kabel, maar er was nog niets in het Arabisch, Turks en Berber", vertelt 3xM-directeur Martien Timmer. "Bovendien waren bijna alle christelijke uitzendingen bedoeld voor de eigen achterban. Er was dus een groot hiaat."

Het nieuwe programma heet Merhaba dat wordt verstaan in al deze talen, en betekent welkom of hallo . Naast de genoemde talen zal er ook incidenteel worden uitgezonden in het Farsi, Dari, en Koerdisch. Het nieuwe programma zal een combinatie zijn van eigen productie en bestaand materiaal. Timmer: "Vooral in het Arabisch is er veel prima materiaal beschikbaar. In het Turks is het nog wat beperkt, maar er komt meer beschikbaar. Er zijn maar weinig christelijke tv-programma s in het Berber voorradig. Eventueel moeten die wat vaker herhaald worden."

Noot voor de redactie