Gemeente Steenbergen

Hoorzittingen Commissie Bezwaar- en Beroepschriften Op woensdag 28 november 2001 houdt de commissie voor de behandeling van bezwaar- en beroepschriften voor de gemeente Steenbergen een hoorzitting in vergaderkamer 21 van het stadskantoor aan de Westdam 22 te Steenbergen. Op de agenda staan de volgende bezwaarschriften.

van 09.00 uur tot 09.30 uur
De heer P. van der Hoop tegen het besluit van burgemeester en wethouders om niet handhavend op te treden op basis van de wet milieubeheer jegens duivenoverlast vanaf het perceel David van Orliënsstraat 19 te Steenbergen.

van 09.30 uur tot 10.00 uur
De regionale inspecteur Milieuhygiëne Zuid tegen het besluit van burgemeester en wethouders om niet over te gaan tot bestuursrechtelijke handhaving jegens tankstation Vlamings Autos BV te Dinteloord wegens overtreding van het Besluit tankstations milieubeheer c.a.

van 10.00 uur tot 10.30 uur
Dexter en Dexter BV tegen het besluit van burgemeester en wethouders om geen vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Reinierpolder I ten behoeve van de uitoefening van detailhandel in het pand Prins Reinierstraat 18 te Steenbergen.

De indieners van de bezwaarschriften maar ook andere belanghebbenden worden in de gelegenheid gesteld zich tijdens deze hoorzitting te doen horen. Het bezwaarschrift en eventuele verdere op de zaak betrekking hebbende stukken liggen voor de indieners en andere belanghebbenden vanaf heden ter inzage op het gemeentehuis.

Voor nadere informatie kan men terecht bij de secretaris van de commissie.

---

De euro en andere vreemde valuta

De euro wordt op 1 januari 2002 ingevoerd in Nederland, België en Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Italië, Griekenland, Spanje, Portugal, Ierland en Finland. Eén euro is f 2,20371 waard. Voor elke gulden krijgt u 0,45378. De koers van de euro ten opzichte van andere buitenlandse munten is anders dan de koers van de euro ten opzichte van de gulden. Dit komt omdat de andere bestaande buitenlandse munten een andere waarde hebben dan onze gulden. Voor alle duidelijkheid: de euro is overal hetzelfde waard, maar de oude lokale valuta verschillen van waarde ten opzichte van elkaar.

In Nederland blijft van 1 tot en met 27 januari 2002 de gulden een wettig betaalmiddel in het contante betalingsverkeer naast de euro. In de andere landen die mee doen aan de euro gelden andere perioden waarin naast de euro ook nog met de oude lokale munt kan worden betaald.

De euro in niet EU-landen
De euro zal niet alleen een legaal betaalmiddel zijn in Frankrijk, maar ook in haar ver afgelegen overzeese departementen (o.a. Frans Guyana, Martinique en Guadelope in de Caraïbische zee). Overeenkomstig zullen Portugals Noord Atlantische eilanden, de Azoren en Madeira, ook eurogeld gebruiken, evenals Spanjes Canarische Eilanden bij de noord Afrikaanse kust.
Drie niet EU-landen zullen ook overgaan op eurogeld, namelijk het Vaticaan, Monaco en San Marino. Het Vaticaan zal zelf haar euro munten slaan en deze mogen vrij circuleren over de gehele eurozone.

Gulden Weetjes
Sinds 1948 zijn er 6 miljard munten in omloop gebracht. De helft hiervan is echter verdwenen, verloren, in een put gevallen, tussen de matten van de auto of meegenomen door een buitenlander die hier op vakantie was. De 3 miljard munten zijn ongeveer 2 miljard gulden waard en wegen samen ongeveer 12 miljoen kilo. Van die 3 miljard munten zit ongeveer de helft in spaarpotten, piekenpijpen en andere huis, tuin en keukenkluisjes. Dat betekent dat ieder Nederlands huishouden gemiddeld f 150,00 aan munten in huis heeft!

Tot 28 januari 2002 kunt u nog met guldens betalen, daarna niet meer. Tot 1 april 2002 kunt u uw guldens nog storten bij de bank waar u een rekening heeft. Tot 1 januari 2003 kunt u nog wel bij de bank terecht, maar rekent de bank provisie voor het omrekenen.

Na 1 januari 2003 kunt u alleen nog bij de Nederlandsche Bank terecht. Met guldenmunten nog tot 1 januari 2007, met guldenbiljetten nog tot 1 januari 2032.

Eurokit
Begin december ontvangt elke inwoner van Nederland vanaf 6 jaar een waardebon voor een Eurokit: een gratis setje met de 8 Nederlandse euromunten ter waarde van f 8,55 ( 3,88). U kunt vanaf 14 december, 10.00 uur, de Eurokit afhalen bij banken, Shell-tankstations, Hema- en Combifoto-vestigingen.

Consumentenpakket euromunten te koop
Om vanaf 1 januari 2002 gepast in euros te kunnen betalen, kunt u speciale Consumentenpakketten kopen met 32 euromunten, ter waarde van f 25,-- ( 11,35). Vanaf 14 december is dit pakket bij alle banken verkrijgbaar.

Eurocheque en girobetaalkaart
Met de komst van de euro zal de eurocheque en de girobetaalkaart verdwijnen. U kunt nog tot 1 januari 2002 betalen met deze cheques.
---

Beneden Sas in de prijzen

Nadat eerst wethouder M. Lambers vrijdag 16 november in Den Bosch uit handen van gedeputeerde drs. R.H. Augusteijn de Brabantse monumentenprijs 2001 voor het sluizencomplex Beneden Sas kreeg, is a.s. zaterdag 24 november om plm 11.00 uur de dijkgraaf van het Hoogheemraadschap West-Brabant, eigenaar en beheerder van het sluizencomplex, de heer mr Th. van der Weijden de gelukkige die, nu uit handen van wethouder Lambers, de prijs in ontvangst zal nemen. De prijs bestaat uit een geldbedrag, een oorkonde en een bevestigingsplaat.

Dit jaar stonden speciaal waterbouwkundige werken centraal voor beoordeling. Het juryrapport spreekt van een schilderachtig, tot onthaasting dwingend complex, prachtig gerestaureerd in 1960 en uitstekend onderhouden, met een fraaie laan van kastanjebomen. De 'toeristische' foldervoorziening is voorbeeldig. Jammer dat het vroegere bierhuis niet meer als zodanig in gebruik is (ook met dit laatste zijn wij het van harte eens).
Graag nodigen wij u uit hierbij aanwezig te zijn. Agendapunten o.a.:

* Verkoop van een strook gemeentegrond ten behoeve van de realisering van een pinbox aan de Achterstraat te Nieuw-Vossemeer.
* Najaarsnota 2001.

* Voorbereidingskrediet nieuwbouw gemeentelijke huisvesting.
* Verordening lijkbezorgingsrechten 2002.
* Wijziging Marktverordening gemeente Steenbergen 1999.
* Treasurystatuut.

* Vaststelling van de 'Verordening afvalstoffenheffing 2002' en de 'Verordening reinigingsrechten 2002'.

* Wijziging op de Verordening Brandweerrechten 2001, de Verordening forensenbelasting 1998, de Verordening hondenbelasting 1998 en de Legesverordening 2001.

* Vaststellen kermisverpachtingsvoorwaardenverordening.
* Bezwaar tegen voorbereidingsbesluit Kleine Kerkstraat Steenbergen ten behoeve van de bouw van seniorenwoningen (bestemmingsplan Charitas).

* Vaststelling bestemmingsplan Dinteloordseweg.
* Milieujaarprogramma 2002.

* Beleidsplan 2002 afdeling Sociale Zaken.
* Reservepositie en gemeentelijke bijdrage WVS-groep.
Commissie Openbare Werken ma 3 december
Commissie Welzijn di 4 december
Commissie VROM / EZ do 6 december
Commissie ABZ/M wo 10 december

Deze vergaderingen beginnen om 19.30 uur in de burgerzaal van het stadskantoor (ingang via Westdam 22). In deze openbare vergaderingen mag iedereen, met vooraf verkregen toestemming aan het begin van de za 24 nov: Intocht Sint Nicolaas Dinteloord, 14.30 uur. Info (0165) 516581.
zo 25 nov: Intocht Sint Nicolaas Steenbergen/Welberg, 13.00 uur. Info tel 562526.
zo 2 dec: vrijwilligersbijeenkomst in 't Cromwiel te Steenbergen. Info tel 543434.
za 8 dec: jaarconcert in 't Cromwiel te Steenbergen. Info tel 567522. Laatste aanpassing uitgevoerd op: donderdag 22 november 2001 .