Gemeente Leeuwarden

Op de Agenda ¦ Extra commissie- en raadsvergadering (28 en 29/11) ¦ Vergadering raadsadviescommissie Welzijn (22/11) ¦ Commissie Stadsontwikkeling (27/11) ¦ Commissie voor Welzijn (29/11) ¦ Vergaderingen gemeenteraad en raadscommissies 2002 ¦ Stukken voor de vergaderingen
Extra commissie- en raadsvergadering (28 en 29/11) Bij aanvang van de raadsvergadering van woensdagavond (21 november) heeft de NLP-fractie een initiatiefvoorstel gedaan om te discussieren over de ontstane bestuurscrisis. Dit voorstel kreeg onvoldoende steun zodat de reguliere agenda door de raad is afgewerkt. Wel is afgesproken dat de belastingkwestie zal worden besproken in een extra raadscommissie Bestuur en Middelen die op 28 november vanaf 15.00 uur plaatsvindt in het bedrijfsrestaurant van het Stadskantoor. Een dag later - op donderdag 29 november - wordt een extra raadsvergadering gehouden om 19.30 uur in het Provinciehuis. Dan zal blijken of de raad het college blijft steunen. Beide vergaderingen zijn openbaar.
Commissie Stadsontwikkeling (27/11)

Openbare vergadering op 27 november 2001 om 19.30 uur in het Bedrijfsrestaurant Stadskantoor, Oldehoofsterkerkhof 2 in Leeuwarden.

Let op: Tot 19.30 uur is de ingang aan de kant van het Oldehoofsterkerkhof, na 19.30 kunt u aan de kant van de Nieuwestad het Bedrijfsrestaurant binnenkomen.

1. Opening en mededelingen.

2. Beeldkwaliteitsplan Tusken Moark & Ie. Verzoek van Wind Groep om vrijstelling ex artikel 19 WRO ten behoeve van de realisatie van de eerste fase van het bestemmingsplan Tusken Moark en Ie. 2 Adviezen.
3. Budget onderzoek Stadsgewestelijk openbaar vervoer. Informatief.
4. 2e Verlenging proef gratis pendelbus FEC-binnenstad. 1e Kanaalsbrug-verlengen periode openstellen. Spreektijd 5 + 2 minuten.

5. Complementeren turborotonde Newtonweg/Algraweg, bouwen brug, aanleg weg + kredietaanvraag.

6. Textielnotitie.

7. Hamerstuk Invoeren 'kraskaart' ten behoeve van gasten/bezoekers aan bewoners in een parkeerschijfzone.
8. Hamerstuk Weg achter het schiphuis.
9. Hamerstuk Voorbereidingsbesluit ex artikel 21 WRO, en vrijstellingsprocedure ex art 19, lid 1 WRO voor de bouw van een bedrijfswoning en een bedrijfsloods aan de Kampweg (omgeving Troelstraweg) te Leeuwarden.

10. Hamerstuk Voorbereidingsbesluit ex artikel 21 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening ten behoeve van het Ontwikkelingsplan Leeuwarden-Zuid.

11. Rondvraag.

12. Sluiting.

De stukken voor de openbare vergaderingen liggen ter inzage bij de centrale balie in de hal van het Stadskantoor aan het Oldehoofsterkerkhof 2 in Leeuwarden en bij de Openbare Bibliotheek aan de Wirdumerdijk 34 in Leeuwarden.

De stukken voor de vergaderingen vindt u ook op de internetsite van de gemeente: www.leeuwarden.nl. Wilt u inspreken bij een bepaald punt, dan zou het heel prettig zijn als u dit van te voren doorgeeft aan de secretaris van de commissie, tel. 233 80 81.

Commissie voor Welzijn (29/11)

Openbare vergadering van de op donderdag 29 november 2001, om 19.30 uur in kamer 32 van het Bestuurscentrum Leeuwarden, Groeneweg 1 in Leeuwarden.

Op de agenda staat:

1. Opening.

2. Themabijeenkomst rond politieke kaders maatschappelijke opvang, vrouwenopvang, verslavingszorg en verslavingsbeleid.
3. Bespreken Bestuursopdracht Lokaal Zorgbeleid. Voorbereiding bestuurlijk overleg Regiovisie Ambulante Verslavingszorg (op verzoek van de VVD).

4. Bespreken Wijziging van de begroting 2001 dienst Welzijn naar aanleiding van extra ontvangsten maatschappelijke opvang, verslavingsbeleid en vrouwenopvang (op verzoek van de VVD).
5. Rondvraag.

6. Sluiting.