Ingezonden persbericht

Op donderdag 15 november organiseerde CenE Bankiers voor haar relaties een kwartaalbijeenkomst over beleggen in 2002. Maarten Kneepkens, hoofd vermogensbeheer Private Banking bij CenE Bankiers en Adriaan Hiele, economisch columnist van NRC Handelsblad, presenteerden de ontwikkelingen en hun de visie hierop.

Enkele highlights uit deze presentaties:

Ondanks recente berichten dat het weer wat beter gaat op sommige beurzen, blijft voorzichtigheid geboden. De aandelenmarkt is nog steeds zeer onvoorspelbaar. Tot de tweede helft van 2002 verwacht CenE Bankiers nog geen serieus economisch herstel. De bodem is echter in zicht. De snelheid van het herstel hangt vooral af van het herstel van het consumentenvertrouwen.

Voorlopig defensief beleggen in veilige sectoren als nutsbedrijven, de voedingsindustrie en de detailhandel (supermarkten). De obligatiemarkt heeft zo langzamerhand haar top bereikt. De euro stabiliseert.
In 2000 is een abrupt einde gekomen aan de 'investerings-boom' van de afgelopen tien jaar.
Tot 11 september jl. leek een economisch herstel op komst: het ondernemers- en consumentenvertrouwen en de bestedingen begonnen weer toe te nemen. Maar de aanslagen in New York smoorden dit herstel in de kiem. Renteverlagingen zullen de economie uit het slop halen. Vooruitzichten voor 2002: het ziet ernaar uit dat het consumentenvertrouwen niet zal herstellen tot de tweede helft van 2002. Het vierde kwartaal van 2001 is zwak en in het eerste kwartaal van 2002 zal er vermoedelijk eveneens sprake zijn van negatieve groei. Herstel in tweede helft 2002.

Het volledige verslag van beide presentaties kunt u bekijken op: http://www.persinfo.nl/Detail.asp?soort=achtergronden&ID=83

CenE Bankiers verzorgt ieder kwartaal deze bijeenkomsten en houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de financiële markten. Indien u het niet op prijs stelt om deze informatie via de e-mail te ontvangen, kunt dit aangeven door een mail te sturen naar ingrid.mooij@svdt.nl.

Graag wijs ik u ook nog op de deelname van CenE Bankiers aan de beurs Business Finance. Deze vindt plaats op 28 en 29 november in de Jaarbeurs in Utrecht. CenE Bankiers verzorgt tijdens deze beurs een aantal seminars, over de volgende onderwerpen:
Medewerkers de baas (1): structuur optie- en participatieregelingen. Medewerkers de baas (2): compliance optie- en participatieregelingen Koop je toch maar in; bedrijfsoverdrachtmethoden als MBO/Mezzanine en het creëren van privé-vermogen
Nu nog vastgoed in privébezit? Inleiding op het Business Property Fund Onderneming als familievermogen
Stappenplan naar bedrijfsoverdracht

Mocht u geïnteresseerd zijn in het bijwonen van (één van) de seminars, dan kunt u contact opnemen met ondergetekende via (020) 487 40 00. Ook voor overige vragen over CenE Bankiers en/of financial planning, kunt u contact opnemen met ondergetekende of Frank Bouman, Hoofd Marketing en Communicatie CenE Bankiers, via (030) 256 02 92.

Met vriendelijke groet,

Ingrid Mooij
Schoep & Van der Toorn
Overschiestraat 55
1062 HN Amsterdam
Tel: 020 487 40 00
Fax: 020 669 72 65
internet: http://www.svdt.nl
Voor de meest recente persinformatie: http://www.persinfo.nl

Over CenE Bankiers
CenE Bankiers is een partij voor private en business banking die gespecialiseerd is in het leveren van financiële diensten voor specifieke groepen vermogende particulieren en ondernemers, zoals directeuren-grootaandeelhouders en vrije beroepsbeoefenaren. Als persoonlijke vermogensadviseur biedt CenE Bankiers een totaalpakket bestaande uit financiële planning, effectenadvisering en vermogensbeheer, trustdiensten, private insurances, employee benefits, bedrijfsfinancieringen en werknemersparticipaties. CenE Bankiers is in 1922 als 'NV Crediet en Effectenbank' in Utrecht opgericht en is een onderdeel van de ING Groep. Als bankiershuis met een belegd vermogen van Euro 2 miljard, combineert CenE Bankiers persoonlijke aandacht en professionaliteit met de zekerheid van een grote financiële instelling. Centraal vanuit Utrecht bedient CenE Bankiers haar klanten door heel Nederland met 400 medewerkers.