Cap Gemini Ernst & Young



Persberichten

Utrecht , 22 november 2001

Cap Gemini Ernst & Young realiseert nieuw onderwijsinformatiesysteem

Cap Gemini Ernst & Young (CGE&Y) gaat een onderwijsinformatiesysteem voor ruim 350 scholen in het voortgezet onderwijs realiseren. Dat is overeengekomen met Informatiebeheer Onderwijs (IbO), een gebruikersvereniging waar het merendeel van alle scholen voor het voortgezet onderwijs in Nederland is aangesloten. Het systeem draagt de naam @VO en zal naar verwachting over een jaar worden opgeleverd.

Met het systeem zijn scholen in staat de prestaties van hun leerlingen efficiënter en effectiever te volgen. Dat is van belang omdat scholen zich steeds vaker publiekelijk moeten verantwoorden over de prestaties van leerlingen. Maar ook binnen de school zelf is veel behoefte aan een systeem dat individuele begeleiding van leerlingen ondersteunt. Met het systeem kunnen onderwijsprogramma's en methodes sneller worden aangepast en hoeven docenten minder tijd te besteden aan de vaak tijdrovende 'papierwinkel'.

De huidige generatie informatiesystemen in het voortgezet onderwijs, monolitische bouwwerken uit begin jaren '90, kunnen de toenemende vraag om informatie van verschillende doelgroepen en moderne communicatietechnologie niet meer faciliteren. Daar komt bij dat in de loop der jaren, als gevolg van nieuwe wet- en regelgeving, lappendekens van deelsystemen zijn ontstaan die de beheerkosten flink hebben doen stijgen.

Deze situatie was voor 350 scholen, verenigd in het IbO, aanleiding om CGE&Y de opdracht te verstrekken een systeem te ontwikkelen dat gericht is op communicatie (intranet, internet) en automatisering van het onderwijsproces. @Vo wordt ontwikkeld in een Microsoft-omgeving, vanwege de grote aanwezigheid van het MS Windows platform in het voortgezet onderwijs. Met behulp van ActiveX-technologie wordt een oplossing gebouwd die scholen in staat stelt flexibel in te spelen op toekomstige veranderingen. Over Cap Gemini Ernst & Young

Cap Gemini Ernst & Young is een vooraanstaande organisatie in management consulting en IT-dienstverlening. Het geïntegreerd kunnen aanbieden van deze activiteiten maakt de onderneming tot een unieke zakelijke dienstverlener. Het bedrijf helpt middelgrote tot grote nationale en multinationale ondernemingen en non-profit organisaties met het ontwikkelen van nieuwe groeistrategieën en het verbeteren van bedrijfsprocessen. Wereldwijd telt de organisatie meer dan 60.000 medewerkers, waarvan 7.000 in Nederland. De organisatie is genoteerd aan de aandelenbeurzen in Parijs en Amsterdam en behaalde in 2000 een omzet van 8,5 miljard euro. Meer informatie over specifieke dienstverlening, kantoren en research is beschikbaar op: www.nl.cgey.com.

Cap Gemini Ernst & Young Nanne van Nunen, woordvoerder Telefoon: 030 689 69 13, Mobiel: 06 12 99 37 29 nanne.van.nunen@cgey.nl