Politiebericht Venlo 22-11-2001
Mediaberichten 22 november (16.30 uur)

Roermond autobrand

ROERMOND De auto van een 60-jarige man uit Roermond is in de nacht van woensdag op donderdag volledig uitgebrand. De auto stond op de Muggenbroekerlaan en raakte door nog onbekende oorzaak in brand. Het vuur is door de brandweer geblust. Bij het takelen van het wrak bleek de brandstoftank door het vuur beschadigd te zijn waardoor een fikse hoeveelheid dieselolie op de weg liep, die door de brandweer is opgeruimd.

Venlo winkelinbraak

VENLO Door een ruit in te slaan is er in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken in een winkel aan de Nijmeegseweg waarbij voor enkele tienduizenden guldens aan cameras zijn gestolen. Een getuige zag hoe drie mannen een ruit insloegen en binnen de cameras uit een kast haalden. De politie is een onderzoek gestart.

Roermond beroving

ROERMOND Door een 37-jarige man uit het Russische Kemerovo is aangifte gedaan van een beroving met geweld, waarbij de man woensdagavond van ruim tienduizend gulden bestolen is. De man was met een onbekende onderweg vanuit Duitsland naar Roermond waar het slachtoffer een auto zou kopen, waarbij de onbekende man bemiddelde. Het slachtoffer had de man telefonisch leren kennen, nadat er een advertentie was geplaatst. Eenmaal in Roermond gekomen (in de omgeving van Sluis Linne), stopte de auto bij een slagboom waarna de man werd overvallen door twee andere mannen waarvan er een hem bedreigde met een vuurwapen. Het slachtoffer kreeg enkele klappen, belandde buiten de auto op de grond en voelde hoe het geld uit zijn kleding werd gehaald. Terwijl de man nog op de grond lag, renden de twee overvallers weg en reed de onbekende man met de auto weg. Even later kon het slachtoffer weglopen en meldde hij zich bij de bemanning van een politieboot bij de sluis. Daar vandaan is de politie in Roermond op de hoogte gebracht, die een onderzoek is gestart.