Gemeente Leeuwarden

Gemeente verbetert archiefzorg en postregistratie ¦ Gemeente reserveert twee miljoen voor opruimen bom bij Jelsumerstraat ¦ Scholenplan Zuiderburen goedgekeurd ¦ Drie ton voor huisvesting SPL/VVV ¦ Kraskaart voor bezoekers parkeerschijfzone ¦ Antiracisme prijs van de gemeente Leeuwarden ¦ Eerste Kanaalsbrug langer open voor
Gemeente verbetert archiefzorg en postregistratie

In juli 2001 heeft de provinciaal archiefinspecteur een inspectierapport uitgebracht met betrekking tot de archiefzorg en postregistratie bij de gemeente Leeuwarden. De aanbevelingen van de inspecteur vallen samen met de verbeteringen waaraan de gemeente op dit moment werkt. Het gaat onder andere om de vervanging van het postregistratiesysteem (februari 2002), de verbetering van de documentaire informatievoorziening (medio 2002), de opzet van een nieuw intranet (januari 2002) en de aanschap van een gemeentebreed documentair informatiesysteem en workflowmanagementsysteem (medio 2002).

Besluit: 21 november 2001

Gemeente reserveert twee miljoen voor opruimen bom bij Jelsumerstraat

Het college van b & w heeft besloten om twee miljoen gulden ( XXX) uit te trekken voor het opruimen van een onontplofte vliegtuigbom uit de tweede wereldoorlog. De bom bevindt zich ergens op het bouwterrein op de hoek van de Dammelaan en de Jelsumerstraat. Waar en hoe diep de bom exact ligt, is niet bekend. Binnen enkele weken start een onderzoek om de precieze situatie in kaart te brengen. Daarna wordt de bom geruimd. De buurt zal binnenkort op de hoogte worden gesteld van de ontruimingsactie.

Besluit: 21 november 2001

Scholenplan Zuiderburen goedgekeurd

Het Ministerie van OC&W heeft het Plan van Scholen Zuiderburen 2002-2005 e.v. goedgekeurd. Dat betekent dat er in Zuiderburen per 1 augustus 2002 een openbare en een protestants-christelijke basisschool gesticht kunnen worden. Momenteel zijn er in de wijk twee dislocaties van de openbare Wiardaskoalle en de protestants-christelijke Johan Willem Frisoschool. Er wordt overleg gevoerd met de besturen van beide scholen voor de verdere uitwerking van het besluit.

Besluit: 21 november 2001

Drie ton voor huisvesting SPL/VVV

Het college van B&W stelt aan de raad voor om eenmalig een bedrag van fl. 300.000,- ( 136.134,06) bij te dragen in de inrichtingskosten van de nieuwe SPL/VVV-vestiging in de Achmeatoren. Als sinds 1990 is duidelijk dat de huidige ruimte van het VVV bij het station veel te krap is. Verschillende initiatieven om een andere, meer passende ruimte (o.a. de Waag) te verkrijgen strandden. De Achmeatoren is in de ogen van SPL/VVV en het gemeentebestuur een uitstekende locatie voor de bevordering van het toeristenverkeer in Leeuwarden.

Besluit: 21 november 2001