Ingezonden persbericht

Persbericht

IDG lanceert eerste Computer!Totaal DVD

Haarlem, 22 november 2001 - IDG Nieuwe Media, onderdeel van IDG Communications Nederland, lanceert tijdens de HCC Dagen de eerste Computer!Totaal DVD onder het nieuwe label IDG TV. Door gebruik te maken van de DVD 10-standaard is een uniek product ontstaan. Deze standaard maakt het mogelijk beide zijden van de DVD af te spelen. Op één zijde van de DVD staat video, afspeelbaar op pc, Mac of een reguliere stand-alone DVD-speler gekoppeld aan de tv. Op de andere zijde van de DVD staat software, afspeelbaar in elke Windows-pc met ingebouwde DVD-speler. Dit is een geheel nieuwe en unieke benadering!

Volgens Vincent Half, uitgever van de DVD, is gekozen voor de tweezijdige DVD 10 vanwege de verschillende mogelijke toepassingen. 'We willen meerdere belevingsmomenten creëren. Omdat de pc vaak op een andere plaats staat dan de DVD-videospeler, hebben wij bewust gezocht naar een hybride product dat op beide mediaspelers te gebruiken valt. Zo kunt u met de DVD-videotoepassing gewoon op de bank inactief voor de buis hangen, tv kijken en ondertussen dingen opsteken, leren. Met de andere kant van de schijf, de DVD-romtoepassing, kunt u meteen actief iets doen met de eerder opgestoken informatie. Gewoon de DVD omkeren en installeren. Ik voorzie een grote toekomst voor het beschikbaar maken van zowel informatie als entertainment via dit concept", aldus Half.

Op de DVD-Video zijde is een aantal videoregistraties te vinden, waaronder een item over een van de meest populaire computergames van deze tijd, Counterstrike, met tips en commentaar van hardcore gamers. Daarnaast een registratie van een bezoek aan een Motion Capture Studio, met prachtige computeranimaties, en een workshop videobewerken in Adobe Première, met tekst, uitleg en verklarende filmbeelden. Bovendien vindt u hier een registratie van een bezoek achter de schermen van het Omniversum, waar het woord 'grootbeeld' een nieuwe dimensie krijgt, en een registratie van een bezoek aan een DVD-fabriek.

Op de DVD-ROM zijde staat meer dan 2,2 gigabyte aan software, try-outversies, utilities, shareware, freeware, demo's enzovoort. Behalve de laatste Nederlandse en Engelse versies van Internet Explorer 6, vindt u hier Netscape 6.2 en trialversies van Adobe Première, Macromedia Flash 5 en Dreamweaver 4. Daarnaast een aantal van de heetste speldemo's, zoals het strategische Ghost Recon, de first person shooters Max Payne en Red Faction, de coole ijshockeygame NHL 2002 en Star Wars Galactic Battlegrounds.