Partij van de Arbeid

PvdA langs startende ondernemers 11- 22, 2001

Woensdag 21 november was minister Tineke Netelenbos samen met de Tweede-Kamerleden Staf Depla, Peter Rehwinkel, Ferd Crone en Jeroen Dijsselbloem op werkbezoek in Den Haag. Het werkbezoek stond in het teken van de nieuwe generatie ondernemers. De PvdA wil met deze themaweek de noodzaak van een actief economisch beleid onder de aandacht brengen.

De eerste locatie van het werkbezoek was de voormalig busremise van de HTM. De plek waar stadsbussen af en aan reden is omgetoverd tot het bedrijvencentrum Compotex. Op deze locatie zijn vele startende en doorstartende ondernemers gevestigd. Bedrijfsleidster Elly Cardinaal en directeur Hanneke van Wees verzorgden een rondleiding door het gebouw, hierbij spraken de minister en de kamerleden op informele wijze met verschillende ondernemers (zie foto). Hierbij was er aandacht voor problemen van de ondernemers.

Bij het kledinginzamelingsbedrijf Kici werd verteld dat tegenwoordig steeds meer gemeenten commerciële inzamelaars in ruil voor een vergoeding toestemming geven om containers te plaatsen. "Dat kan toch niet", was de reactie van de minister. Ze zal ervoor zorgen dat hier iets aan gedaan wordt.

Eind van de middag werd het werkbezoek voortgezet in "De Schilde". Ook dit is een pand met vele ondernemers; van een computerafdeling tot een fitnesszaal, van een kookfabriek tot een sociale werkplaats. Op deze werkplaats, de Sint Jacobplaats, werken jongeren aan verschillende projecten, zoals het maken van auto-onderdelen, voetbalsokken met logo en zelfs een nieuw beveiligingssysteem voor de Spoorwegen. De nieuw ontworpen kasten registreren voor elk spoor gegevens van treinen. "Deze kasten zullen overuren gaan maken", aldus de minister van Verkeer en Waterstaat.

Partij van de Arbeid