Politiebericht Den Bosch 22-11-2001
Politiebericht district Den Bosch

POLITIE OVERLEGT MET TAXIBEDRIJVEN

Districtschef Verschuur van de Bossche politie heeft vandaag naar aanleiding van recente overvallen op taxichauffeurs een gesprek gehad met vertegenwoordigers van taxibedrijven. In het gesprek zijn een aantal wederzijdse afspraken gemaakt om de veiligheid van de chauffeurs te verhogen.

Gesprek: Op verzoek van taxibedrijven heeft rond het middaguur op het hoofdbureau van de politie aan de Vogelstraat in s-Hertogenbosch een gesprek plaatsgevonden tussen vertegenwoordigers van een zeventiental taxibedrijven en de districtschef van de Politie District Den Bosch . De gesprekken vonden plaats naar aanleiding van recente overvallen op taxichauffeurs in s-Hertogenbosch, Rosmalen, Vught en Boxtel. In het gesprek, dat ongeveer een uur in beslag nam en in goede sfeer verliep, zijn een aantal onderlinge afspraken gemaakt, die de veiligheid van de taxichauffeurs moeten verhogen.

Contactpersoon: Naast de gemaakte afspraken, heeft de politie een tijdelijke contactpersoon voor de taxibedrijven aangewezen, om in voorkomende gevallen via korte communicatielijnen snel tot wederzijdse afspraken te kunnen komen.

De gesprekspartners zullen, om te voorkomen dat de daders hiervan kennis kunnen nemen, niet verder ingaan op de gemaakte afspraken.

MAN AANGEHOUDEN VOOR SLAAN MET ZWAARD (s-Hertogenbosch)

Woensdagavond is aan de Korte Tuinstraat in s-Hertogenbosch een 26-jarige Bosschenaar aangehouden voor bedreiging en het slaan met een zwaard. De man meldde zich bij de woning van een 33-jarige Bosschenaar, waar zijn ex-vriendin op dat moment was. De verdachte schold de vrouw daar uit. Op het moment dat de bewoner en zijn vriendin zich in het gesprek mengden, uitte de verdachte bedreigingen. Hij verliet daarop de woning en kwam terug met een zwaard en ging de Bosschenaar te lijf. Het slachtoffer wist slagen daarmee af te weren. Er raakte niemand gewond. De verdachte is aangehouden en het zwaard is inbeslaggenomen.

INBRAAK OP BOUWPLAATS (s-Hertogenbosch)

Van woensdagavond is ingebroken in een bouwkeet en een container op een bouwplaats aan de Sportlaan in s-Hertogenbosch. Er zijn o.a. een aantal gereedschappen en een koffiezetapparaat ontvreemd.

VERDACHTE AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING BROER (s-Hertogenbosch)

Woensdagmiddag is een 27-jarige man in een woning aan de Frans Molstraat in s-Hertogen-bosch aangehouden voor mishandeling van een jongere broer. De verdachte kreeg met zijn broer onenigheid over het terugbrengen van een videoband en sloeg het slachtoffer in zijn gezicht. Deze hield daar een lichte verwonding onder zijn oog aan over. De verdachte is aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

DRONKEN AUTOMOBILIST RIJDT FIETSPAD OP (s-Hertogenbosch)

Van woensdag op donderdag zagen surveillerende agenten een 42-jarige automobilist uit Gorinchem op de Boschmeersingel in s-Hertogenbosch pardoes het fietspad oprijden. Bij controle bleek de man behoorlijk wat alcohol te hebben gebruikt. De man was tevens niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Proces-verbaal is opgemaakt.

DIEFSTAL UIT BEDRIJF (s-Hertogenbosch)

Afgelopen nacht is er ingebroken in een bedrijf aan de Weerdskampweg in s-Hertogenbosch. Er is een raam vernield waarna er uit hetpand een videorecorder en een decoder zijn weggenomen.