Politiebericht Eindhoven 22-11-2001
2e Persbericht 22 november 2001

Eindhoven: Auto gestolen
Vanaf de Asberg is in de nacht van woensdag op donderdag een blauwe Volkswagen Golf met het kenteken XR-HR-11 gestolen.

Helmond: Twee vrouwen na vernielen ruit aangehouden Op de Jan Stevensstraat is donderdag om 12.40 uur een 22-jarige Helmondse vrouw aangehouden. Zij wordt er van verdacht dat zij even daarvoor een voordeurruit van een woning aan de Jan Stevensstraat had ingeslagen. In de woning woont een 24-jarige Helmondse vrouw, waarmee de verdachte een onenigheid heeft. De verdachte was met een 18-jarige Helmondse vrouw naar de woning getogen om te praten. De bewoonster deed de deur open, ontkende de beschuldiging en deed de voordeur weer dicht. Vervolgens sneuvelden er twee ruiten in de voordeur. De vrouw is voor verhoor naar het politiebureau gebracht. Daar meldde zich later ook de 18-jarige vrouw. Zij zou ook een ruit hebben vernield. Zij is op het bureau aangehouden.

Wintelre: Auto gestolen
Vanaf de Kloosterstraat is in de nacht van woensdag op donderdag een rode Volkswagen Golf met het kenteken SN-85-YH gestolen.

Waalre: Televisietoestel weg bij inbraak
Tussen maandag en donderdag is ingebroken in een woning aan de Hutdijk. De voordeur is opengebroken. De bewoner, die enkele dagen op vakantie was, mist een televisietoestel.

Veldhoven: Meisje breekt been bij aanrijding
Bij een aanrijding op de kruising Peter Zuidlaan Heistraat Kruisstraat Sliffertsestraat heeft een 17-jarige snorfietster uit Veldhoven haar been gebroken. Het meisje reed over de Kruisstraat en wilde bij de kruising rechtdoor de Sliffertsestraat inrijden. Vanuit de Heistraat kwam een 48-jarige Eindhovense vrouw met haar auto de kruising opgereden. Zij gaf het van rechtskomende Veldhovense meisje geen voorrang en een aanrijding was het gevolg. Het meisje is in het St. Josephziekenhuis in Veldhoven opgenomen.

Veldhoven: Auto gestolen
Een witte Opel Kadett met het kenteken XL-82-DK is in de nacht van woensdag op donderdag vanaf de Bovenhei gestolen.

Heeze: Vrouw rijdt door na aanrijding
Een 16-jarige bromfietser uit Heeze is woensdagavond rond 18.30 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Schoolstraat. De bromfietser reed komende vanaf het spoor richting de Jan Deckersstraat. Ter hoogte van de Ds. Kremerstraat kwam een zwarte Opel Vectra de kruising op waardoor de jongen flink moest uitwijken. Hij raakte toen met zijn brommer de stoeprand en viel. De jongen is met diepe schaafwonden aan heup, armen en benen naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurster van de auto, een vrouw, is na het ongeval doorgereden zonder haar gegevens achter te laten. De politie van Cranendonck is op zoek naar getuigen van dit verkeersongeval. Zij worden verzocht contact met hen op te nemen tel. 0900 8844.

Helmond: Snelheidscontroles
Donderdagmorgen heeft de politie tussen 9.30 en 12.00 uur op de Rochadeweg een snelheidscontrole gehouden. Van de 1081 gecontroleerde voertuigen reden er 24 te snel. Ter plaatse is 80 km/u toegestaan. De snelste reed 110 km/u.

Donderdagmiddag tussen 14.00 en 15.30 heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Weg door de Rijpel. Van de 236 gecontroleerde voertuigen reden er 16 te snel. Hoogste snelheid 81 km/u in plaats van de toegestane 50 km/u.