ANBO

Utrecht, 22-11-2001
Ouderenorganisaties kunnen slagkracht vergroten De subsidie voor de ouderenorganisaties verenigd in het C.S.O. wordt per 1 januari 2002 structureel met 10 procent verhoogd. Het gaat om een bedrag van ruim 400.000 gulden per jaar. Dit heeft staatssecretaris Margo Vliegenthart (VWS) vandaag bekend gemaakt in het overleg met de gezamenlijke ouderenorganisaties. Vliegenthart komt hiermee tegemoet aan de wens van de ouderenorganisaties om hun professionaliteit te vergroten. Dat is nodig vanwege ontwikkelingen zoals decentralisatie, internationalisering en het aangaan van strategische allianties. 'Ouderenorganisaties zullen op steeds meer plekken hun stem moeten kunnen laten horen, zowel bij de overheid als daar buiten, aldus Vliegenthart.
De gezamenlijke organisaties verenigd in het CSO zijn content met de subdidieverhoging.
CSO-voorzitter Sturkenboom: 'De staatssecretaris komt hiermee tegemoet aan de behoefte van ouderenorganisaties in hun rol als belangenbehartiger'.

Vliegenthart heeft tevens bekend gemaakt dat stappen worden gezet om te komen tot een veel eenduidiger financiering van cliënten- en patiëntenorganisaties. Momenteel loopt dit nog via diverse subsidieregelingen en via het Patiëntenfonds. Op termijn komt er één vernieuwd fonds.

Dit is een gezamenlijk persbericht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het Coördinatieorgaan van de Samenwerkende Ouderenorganisaties (CSO)