Ingezonden persbericht

Bureau Beroepsziekten FNV maakt aansprakelijk gestelde bedrijven bekend

Ruim één jaar is het Bureau Beroepsziekten operationeel. Alle aanleiding dus om openheid te geven over de stand van zaken van deze nog jonge FNV-activiteit: het verlenen van professionele steun bij het indienen van een schadeclaim aan werknemers die een beroepsziekte hebben opgelopen.

Dat gebeurt op 22 november van 12.30 tot 17.00 uur in het Beatrixgebouw van de Jaarbeurs te Utrecht. Daar belegt BBZ FNV een bijeenkomst voor de inmiddels 200 'Vrienden van het Bureau'. Onder het motto 'Wil Bureau Beroepsziekten Amerikaanse toestanden in Nederland?' kijkt directeur Paul Ulenbelt terug en blikt vooruit. En er zijn workshops over RSI, Burnout, Ziek van chemische stoffen, rugaandoeningen en de juridische kant van aansprakelijkheidstelling. Cliënten, wetenschappers, vertegenwoordigers van patiëntenverenigingen zijn daarbij van de partij.

Tegelijkertijd maakt BBZ FNV een lijst bekend van ongeveer 120 bedrijven die zij namens cliënten aansprakelijk heeft gesteld voor de meest uiteenlopende beroepsziekten. Dat zal onder meer gebeuren via de website van het Bureau www.bbzfnv.nl

Nadere informatie:
FNV Voorlichting/
Paulus Plas: 020 - 58 16 553