NMI

Advocaat van Frank de Boer spreekt tijdens symposium Meetkwali

Advocaat van Frank de Boer spreekt tijdens symposium Meetkwaliteit

Tijdens het symposium Meetkwaliteit volgens ISO/IEC 17025, dat NEN op donderdag 22 november organiseert, is o.a. de heer Cor Hellingman, advocaat van Frank de Boer inzake de nandrolon affaire, te gast. Zaken die de revue zullen passeren tijdens de middagsessie zijn o.a.:

9)Vormfouten in gevolgde procedures,
10)Zin en onzin van de reglementen,
11)De methode, zoals deze nu wordt uitgevoerd is niet in staat om praktisch aan te tonen dat men geen nandrolon heeft gebruikt. 12)Aansprakelijkheid van testlaboratoria.

E.e.a. wordt mede vanuit het gezichtspunt van het meten door Adriaan van der Veen, wetenschappelijk medewerker bij NMi (Nederlands Meetinstituut), en lid van het A-team toegelicht.

Voorafgaand aan het verhaal van beide heren geven diverse deskundigen van NEN, de Raad voor Accreditatie en NMi uitleg over de betekenis van de nieuwe internationale norm ISO/IEC 17025 waarin het gaat over de vereisten t.a.v. de competentie van laboratoria,inclusief eisen t.a.v. meetonzekerheid en herleidbaarheid. Deze norm zal in februari 2002 volledig in werking treden en alle testlaboratoria zullen vanaf dat moment aan deze norm moeten voldoen. Doping laboratoria moeten dit overigens al op 31-12-2001.(bron IOC)

Zie voor het programma www.nen.nl/nl/act/agen/index.htm

U bent van harte welkom op deze bijeenkomst. Indien u van plan bent te komen, belt u dan met de persvoorlichter van NEN, (mw. Foka Kempenaar)
015 2690 302.

Indien u vragen heeft over dit persbericht kunt u contact op nemen met NMi,
Björn Kouwenberg 015 -2691696

20 nov 01 09:18