Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-11-2001

Politieberichten district Binnensticht, 09.20 uur
Snelheidscontroles

DE BILT Op de Soestdijkseweg zuid heeft de politie donderdagmiddag tussen twee en drie uur gecontroleerd op snelheid. In dat uur passeerden 1016 voertuigen de controlepost. Van hen reden er 71 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Een overtreder reed 72 km per uur.

Op de Utrechsteweg bij Zeist werd donderdagmiddag tussen twaalf en één uur eveneens op snelheid gecontroleerd. Van de 1092 gecontroleerde voertuigen rede er 85 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km per uur waar ter plaatse 50 km per uur maximaal is toegestaan.

Eveneens op de Utrechtseweg ter hoogte van De Bilt werd donderdag tussen half twee en half vijf s middags op snelheid gecontroleerd. 157 van de 1478 gecontroleerde voertuigen reden sneller dan de ter plaatse toegestane 80 km per uur. Een overtreder reed 114 km per uur.

Met alcohol op achter het stuur

ZEIST Een 28-jarige man uit Bilthoven is in de nacht van donderdag op vrijdag rond kwart over twee aangehouden nadat hij met alcohol op had gereden. Surveillerende agenten zagen de man over de Utrechsteweg rijden en onderwierpen hem aan een blaastest.

De uitslag was aanleiding om de man aan te houden. Op het politiebureau bleek de man 0,95 promille alcohol in zijn lichaam te hebben. Hij kreeg hiervoor een rijverbod van drie uur en een proces verbaal.