Gemeente Eindhoven

Persbericht: 22 november 2001

Symposion in Witte Dame over kunst, cultuur en technologie

Op vrijdag 23 november 2001 vindt van 14.00 tot 16.00 uur in de Witte Dame aan de Emmasingel te Eindhoven een symposion plaats, waarin een aantal prominente sprekers de relatie tussen kunst, cultuur en technologie nader zullen onderzoeken. Tijdens dit symposion, waarvoor de heer N.M. van der Spek, wethouder van Maatschappelijke Ontwikkeling als gastheer optreedt, krijgen de genodigden de gelegenheid hun afweging openbaar te maken.

Sprekers zijn o.m. de heer Eric Antonis, Schepen van de stad Antwerpen, en voormalig intendant van Antwerpen Culturele Hoofdstad van Europa, mevrouw Prof. Riek Bakker, stedenbouwkundige te Rotterdam en ontwikkelaar van BV De Kop van Zuid in Rotterdam, Prof. Dr. Gerard Rooijakkers, hoogleraar Etnologie aan de Universiteit van Amsterdam en werkzaam op het P.J. Meertens Instituut in de hoofdstad. Het symposion zal worden geleid door de heer Hans van Beers, vice-voorzitter van de Raad van Bestuur van de NOS.

Het is mogelijk dit besloten symposion rechtstreeks via Internet te volgen op de website: www.eindhoven.nl. Dit symposion is een initiatief van de sector Kunst & Cultuur van de gemeente Eindhoven.