TATA CONSULTANCY SERVICES

TCS, India's grootste IT bedrijf opent vestiging in Amsterdam


- Persbericht -

India's grootste IT bedrijf kiest voor Nederland:

Tata Consultancy Services (TCS) opent haar eerste Europese Demonstratiecentrum in Amsterdam

Amsterdam, vrijdag 23 november 2001 - Vanmiddag heeft softwareontwikkelaar Tata Consultancy Services (TCS) haar eerste Europese Demonstratiecentrum in Amsterdam officieel geopend. TCS is India's grootste IT bedrijf en bedient met 18.000 consultants wereldwijd meer dan 600 cliënten verspreid over 50 landen. TCS werkt op het hoogste serviceniveau voor onder meer de top van het Nederlands bedrijfsleven zoals de KLM, ABN Amro, Nuon en ING Groep.

Eerste Demonstratiecentrum in Europa
TCS heeft Amsterdam gekozen als vestigingsplaats voor haar eerste Demonstratiecentrum voor Europa. Hier worden alle producten en diensten van TCS aan potentiële klanten getoond. De heer S. Ramadorai, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Tata Consultancy Services: 'Met de opening van dit eerste Demonstratiecentrum in Amsterdam spelen wij in op de toenemende vraag op de Europese markt naar onze producten. Nederland is voor ons de springplank naar de andere Europese landen. Voorheen nodigden wij geïnteresseerden uit om voor een productdemonstratie naar India te komen. Ons doel is snel door te groeien naar een omzet van 1 miljard dollar. De afgelopen zes jaar is onze omzet, $689 miljoen in 2000, iedere twee jaar verdubbeld.'

Over TCS
Tata Consultancy Services, opgericht in 1968, is een Indiase softwareontwikkelaar met 18.000 consultants en 81 vestigingen buiten India. Momenteel is de onderneming in veertien Europese landen actief. TCS werkt op het hoogste serviceniveau voor meer dan 600 bedrijven, waarvan er een groot deel behoort tot de Fortune 500. TCS is werkzaam in de volgende branches: bank- en verzekeringswezen, de financiële sector, telecommunicatie, productie- en procesindustrie, retail en distributie, vervoersector, gezondheidszorg en de energiesector. Diensten die worden aangeboden, zijn: E-business, Application Development and Maintenance, Architecture & Technology Consulting, Engineering Services, Computer Security, Large Projects en Outsourcing.


-