Interxion en 3G Mobile starten outsourcingproject

Interxion geselecteerd door UMTS-licentiehouder Telefónica Móviles als leverancier van internetinfrastructuurdiensten in Oostenrijk

Wenen, Oostenrijk, 23 november 2001 - Interxion heeft vandaag bekendgemaakt dat de Spaanse mobiele operator Telefónica Móviles de internetinfrastructuurdiensten van Interxion Oostenrijk heeft gekozen. Hierdoor is het voor Telefónica, dat via haar dochterbedrijf 3G Mobile Telecommunications GmbH een UMTS licentie heeft verkregen in Oostenrijk, niet nodig om een eigen data center te bouwen. Telefónica zal haar complete network operation centre (NOC) evenals het technische team van 3G Mobile bij Interxion Oostenrijk onderbrengen. Dit is de eerste keer dat het Spaanse bedrijf Telefónica kernactiviteiten op een dergelijk grote schaal uitbesteedt.

Kurt Lüscher, voormalig voorzitter van UTA (eigendom van Swisscom, een van de grootste Oostenrijkse telecombedrijven) en Managing Director van 3G Mobile Telecommunications sinds juni 2001, kiest voor snelle en betrouwbare oplossingen voor toekomstige mobiele klanten zonder zich zorgen te hoeven maken over de bijbehorende technische details. "Onze klanten zijn enorm belangrijk en wij willen ons richten op hun wensen. Daarom hebben wij voor Interxion gekozen. Door deze samenwerking zijn wij sneller dan anderen. Door de kwaliteit en kostenefficiëntie van Interxion weten wij zeker dat dit de juiste stap is."

Interxions Internet Exchange Center (IEC), met een omvang van 10.000 m2 in Wenen, biedt ruimte en diensten aan veel verschillende bedrijven. "De belangrijke beslissing van Telefónica om haar data center aan ons uit te besteden toont aan dat zij vertrouwen hebben in de kwaliteit van onze diensten, in de deskundigheid van onze medewerkers en in onze solide financiële situatie", aldus Harald Helnwein, Managing Director van Interxion Austria.

De "Interxion Community" bestaat uit grote nationale en internationale carriers, telecombedrijven, ISPs, ASPs, content providers, mediabedrijven en mobile solutions providers en speelde een belangrijke rol bij de besluitvorming. Helnwein: "De integratie van telecom en internet wordt steeds belangrijker vanwege GPRS en UMTS. Daarom zoeken mobile service providers naar partners met intelligente oplossingen en content. Daarnaast hebben solution providers toegang tot verschillende zakelijke mogelijkheden nodig. Bij Interxion komen deze partijen bij elkaar en kunnen zij een waardevolle B2B-relatie opbouwen. Interxion is de marktplaats voor betrouwbare en intelligente netwerk- en internetoplossingen."

Over Interxion:
Interxion is marktleider op het gebied van onafhankelijke Internet Exchange CentersT (IEC's) en heeft, met operationele sites in 12 landen, het grootste bereik in Europa. IEC's bieden ondernemingen, content providers, ISP's, ASP' s, hosting- en telecommunicatiebedrijven een omgeving om hun bedrijfsactiviteiten op te bouwen en te ontwikkelen. Interxion levert een uitgebreide reeks internetinfrastructuurdiensten aan ondernemingen waaronder equipment housing, toegang tot netwerken, monitoring en managed services. Interxion biedt content- en service providers toegang tot diensten die essentieel zijn voor de groei van hun activiteiten. Sinds Interxion werd opgericht heeft het bedrijf meer dan ?280 miljoen financiering bijeengebracht van belangrijke investeerders zoals Baker Communications Fund, BNP Paribas, Bear Stearns, Credit Suisse First Boston, Enron Capital , Goldman Sachs, Morgan Stanley Dean Witter, Navis Partners en Residex. Voor meer informatie: www.interxion.com

Over 3G Mobile Telecommunications GmbH

3G Mobile Telecommunications GmbH is 100% dochter van Telefónica Móviles en maakt deel uit van de Telefónica Móviles Group. 3G Mobile bezit één van de UMTS Licenties die in november 2000 zijn geveild in Oostenrijk. Door innovatieve producten, internationale ervaring en de kracht van een wereldwijde operator met kennis van alle moderne vormen van communicatie, is 3G Mobile Telecommunications GmbH één van de belangrijkste mobiele operators in Oostenrijk.

Over Telefónica Móviles

De Telefónica Móviles Group omvat alle wereldwijde mobiele telecommunicatie-activiteiten van de Telefónica Group. Met operators in Europa, Latijns Amerika en de mediterrane landen, heeft Telefónica Móviles binnen een jaar wereldwijd zakelijke activiteiten opgezet. Telefónica Móviles is de één na grootste operator op basis van bevolkingsaantallen en de tiende operator gebaseerd op het aantal klanten.