Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Metaal en electro is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

23-11-2001

Philips schrapt 124 banen bij ontwikkeling van beeldbuizen

Nico Bogaard, vakgroepbestuurder van CNV Metaal- en elektro heeft vandaag van de directie van LG.Philips Displays te horen gekregen dat er 124 ontslagen vallen onder de werknemers van LG.Philips Displays in Eindhoven. Boogaard: "Het ziet er nu naar uit dat Philips haar mensen in Eindhoven laat bloeden, om het samenwerkingsverband met Korea betaalbaar te houden."

LG.Philips Displays ontwikkelt nieuwe technologie voor beeldbuizen en beeldschermen en is twaalf maanden geleden ontstaan door een samenwerkingsverband van Philips met het Koreaanse LG Electronics. Boogaard: "De markt voor platte beeldschermen draait goed, die voor beeldschermen van computers draait slecht, maar de markt voor reguliere tv-beeldbuizen draait nog steeds redelijk." LG Electronics bracht vorig jaar in dit samenwerkingsverband hoofdzakelijk de productie van computermonitoren. Philips bracht daarin de productie van hoofdzakelijk tv-beeldschermen. Nu lijkt het erop dat de werknemers uit Eindhoven een deel van de rekening eenzijdig gepresenteerd krijgen.

Boogaard: "Ik ben erg ontevreden over de summiere informatie die ik tot nu toe heb ontvangen en ik ben bij lange na nog niet overtuigd van de bedrijfseconomische noodzaak van deze reorganisatie. Zolang dat niet helder is ben ik niet bereid om over een sociaal plan te praten."

Houten, 23 november 2001

Nadere inlichtingen:

Nico Bogaard (cao-onderhandelaar CNV Metaal en elektro) 076 - 57 24 670
Nancy Abelskamp (persvoorlichting)
030 - 6348 242