Politiebericht Venlo 23-11-2001
Mediaberichten 23 november (16.00 uur)

Stramproy 18 bekeuringen bij snelheidscontrole

STRAMPROY De politie heeft woensdagmorgen op de Frans Strouxstraat met behulp van de laserpatrol 18 automobilisten bekeurd die harder reden dan de toegestane 50 km/u. De hoogste snelheid was 76 km/u. Dat kost een bekeuring van fl. 250,00.

Roggel 7 bekeuringen bij snelheidscontrole

ROGGEL De politie heeft donderdagmiddag op de Tramstraat met behulp van de laserpatrol 7 automobilisten bekeurd die harder reden dan de toegestane 50 km/u. De hoogste snelheid was 65 km/u. Dat kost een bekeuring van fl. 90,00.

Beegden 72 bekeuringen bij snelheidscontrole

BEEGDEN Bij een radarsnelheidscontrole op de Heerstraat Noord heeft de politie vrijdagmorgen 72 automobilisten bekeurd die harder reden dan de toegestane 50 km/u. De hoogste snelheid van de 368 voorbijgangers was 77 km/u. Dat kost een bekeuring van fl. 250,00.

Horn 120 bekeuringen bij snelheidscontrole

HORN Bij een radarsnelheidscontrole op de Rijksweg heeft de politie vrijdagmorgen 120 automobilisten bekeurd die harder reden dan de toegestane 50 km/u. De hoogste snelheid van de 368 voorbijgangers was 86 km/u. Dat kost een bekeuring van fl. 465,00.

Vrijwillige Politie district Venray presenteert zich

VENRAY De Vrijwillige Politie van het district Venray houdt op zaterdag 24 november diverse controles tussen 10.30 en 16.30 uur op verschillende locaties binnen haar district. De Vrijwillige Politie zal naast de preventieve en repressieve controles tevens het publiek informeren over haar taak als vrijwilliger om burgers te interesseren voor haar werk. De Vrijwillige Politie organiseert deze acties in het kader van het Internationale Jaar van de Vrijwilliger dat door de Verenigde Naties is ingesteld.

De Vrijwillige Politie zal tussen 10.30 en 12.00 uur verkeerscontroles houden in Venray. Zij zal daarnaast informatie geven aan het publiek over onder meer de taken, de bevoegdheden en de opleiding van de politievrijwilliger. In de middag zullen er tussen 13.00 en 14.30 uur verkeerscontroles plaatsvinden in Horst en tussen 15.00 en 16.30 uur in Gennep.

Ondersteuning

De politieregio Limburg-Noord heeft in totaal ongeveer 100 politievrijwilligers in dienst. Deze politievrijwilligers hebben elders een beroep en zij ondersteunen in hun vrije tijd na een intensieve opleiding de beroepsagenten in hun werkzaamheden. De opleiding duurt ongeveer 2 jaar en vindt tijdens de avonduren plaats. Daarnaast zijn er minimaal tien stages die meestal op zaterdag plaatsvinden. Een vrijwilliger wordt gemiddeld 220 uur per jaar ingezet, meestal in de directe woonomgeving. Zij hebben hoofdzakelijk als taak het voorkomen van kleine criminaliteit, hulpverlening en eerste opvang, controles in het kader van openbare orde en veiligheid, milieucontroles, verkeerscontroles en dergelijke. Hebt u interesse in het werk van de Vrijwillige Politie en willen solliciteren of wilt u meer informatie over de Vrijwilige Politie dan kunt u contact opnemen met de heer Ernest Vermathen, regionaal coördinator Vrijwillige Politie Limburg-Noord, telefoonnummer 0900 - 88 44 (30 cent/ 0,14 per minuut). U kunt ook kijken op www.politie.nl/limburg-noord.