Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 24-11-2001 Politieberichten district Sittard (HP 14.35 uur) Zaterdag 24 november 2001

Sittard, aangehouden wegens geweldpleging:
Een 21 jarige inwoner van Sittard is zaterdagmorgen 24 november 2001 door de politie aangehouden nadat hij drie ruiten van het jongerencentrum aan de Odasingel te Sittard stukgeslagen had en daarna een aantal bezoekers en beveiligers bedreigd had met een zwaard. De inwoner van Sittard bezocht zaterdagmorgen het jongerencentrum aan de Odasingel. Dit centrum wilde hij omstreeks 03.15 uur verlaten. Bij zijn vertrek had hij een glas bier in zijn handen. Het beveiligingspersoneel gelaste hem het glas bier achter te laten. Aan dit verzoek werd geen gevolg gegeven en werd het glas daarop door de 21 jarige inwoner van Sittard op de grond kapot gegooid. De bezoeker werd daarop het jongerencentrum uitgezet. Dat zinde de bezoeker niet en zei het beveiligingspersoneel dat hij zo terug zou komen. Dat gebeurde ook. Na een klein kwartiertje verscheen de 21 jarige inwoner van Sittard weer bij het jongencentrum met een zwaard. Daarmee sloeg hij drie ruiten van het centrum stuk en sloeg meerdere malen met het zwaard tegen de toegangsdeur. Ook bedreigde hij met woorden het beveiligingspersoneel. Daarna zette de 21 inwoner van Sittard het op een lopen achtervolgd door enkele beveiligers en enkele bezoekers. De politie kon op de Tudderenderweg te Sittard de geweldpleger aanhouden. Een beveiliger had de geweldpleger inmiddels het zwaard afgepakt. De 21 jarige inwoner van Sittard werd ingesloten aan het politiebureau te Sittard. Beveiligers en namens het jongerencentrum is inmiddels aangifte gedaan van vernieling en bedreiging. Het zwaard is door de politie in beslag genomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Schinnen, rijden onder invloed:
Een 19 jarige inwoner van Heerlen is zaterdagmorgen 24 november 2001 aangehouden wegens het rijden onder invloed.
De Heerlenaar reed omstreeks 01.30 uur over de Stationsstraat te Schinnen waar hij door de politie werd gecontroleerd na het plegen van een verkeersovertreding. De bestuurder bleek naar het gebruik van alcohol te ruiken waarna hij meegenomen werd naar het politiebureau. Daar wees de uitslag van de ademanalyse een alcoholpromillage aan van
1.6 promille. Bij verdere controle bleek de bestuurder ook niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Tegen de Heerlenaar werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Doenrade, woninginbraak:
Vrijdagmiddag 23 november 2001 heeft in een woning aan de Kluisstraat te Doenrade een inbraak plaatsgevonden. De bewoners hadden voor een uurtje hun woning verlaten en bemerkten bij hun thuiskomst dat er ongewenst bezoek was geweest. Een ruit van de keuken bleek met een steen ingegooid te zijn. Door handreiking kon daarna een ruit geopend worden. De woning werd doorzocht waarbij een videorecorder en een geldbedrag van enkele honderden gulden weggenomen werd. Bij een onderzoek in de omgeving is gebleken dat ten tijde van de inbraak een ongeveer 35 jarige man met een lang en smal postuur aan de woning aangebeld heeft. De politie stelt een verder onderzoek in. De gedupeerde heeft van de inbraak aangifte gedaan.

Beek, winkeldieven aangehouden:
Twee inwoners van Schimmert zijn vrijdagmiddag door de politie aangehouden nadat zij op heterdaad door personeel van een winkel aan de Wethouder Sangersstraat te Beek betrapt werden bij een winkeldiefstal.
Personeel van de winkel zag dat een man in de winkel een paar sportschoenen in een rugzak stopte. Een tweede man stond daarbij op de uitkijk. Met de schoenen in de rugzak verlieten beiden daarna zonder te betalen de winkel. Echter buiten de winkel werden beiden ter verantwoording geroepen door het personeel. De gewaarschuwde politie heeft beiden meegenomen naar het politiebureau waar tegen het tweetal proces-verbaal werd opgemaakt. Ondanks de op de schoenen aangebrachte beveiliging trad het alarm van de beveiligingspoortjes niet in werking. Bij onderzoek bleek dat de rugzak speciaal geprepareerd was. De rugzak is door de politie in beslag genomen. Tegen het tweetal is proces-verbaal opgemaakt. De schoenen zijn teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. Het aangehouden tweetal zijn een 35 en een 21 jarige inwoner van Schimmert.