Politiebericht Flevoland: Gehele regio 24-11-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, B. Timmer, 06-51401952

Verkeerscontrole op de Deel
EMMELOORD - De politie heeft in samenwerking met de douane, 3VO en Justitie vrijdagavond en -nacht een algemene verkeerscontrole gehouden in het centrum van Emmeloord. Doel van de controle is de bevordering van de verkeersveiligheid.
De gemeente zette speciaal voor deze controle een gedeelte van de Deel af. Verkeersdeelnemers en hun voertuigen werden hier op allerlei aspecten gecontroleerd. Zo is gekeken naar de technische staat van de voertuigen, maar ook de bestuurders zijn gecontroleerd. De politie controleerde onder meer op rijbevoegdheid van de weggebruikers en liet de bestuurders een blaastest doen. Naast de controles kregen bestuurders ook voorlichting van onder andere 3VO over de manier waarop zij veilig aan het verkeer kunnen deelnemen.

In totaal zijn er 138 voertuigen gecontroleerd, waarvan 110 personenauto`s en bedrijfsauto`s, twee taxi`s, 1 vrachtwagen en 25 brom- / snorfietsen. Er werden 64 bekeuringen uitgedeeld. De meeste overtredingen betroffen het rijden met mistlicht (12x) of het ontbreken / niet in orde hebben / voeren van de verkeerde verlichting (12x), rijden met gladde banden (zowel auto`s als bromfietsen), rijden zonder gordel (6x), verlopen APK (4x), overschrijding van de constructiesnelheid (bromfiets, 4 x) en het rijden zonder helm (bromfiets, 4x). Ook voor het ontbreken van bromfietscertificaten, verzekeringen en vergunningen zijn bekeuringen uitgedeeld. Verder werden door de douane drie processen-verbaal uitgereikt voor het rijden met rode diesel en hield de politie een verdachte aan met een gestolen bromfiets. In totaal hebben 30 politie-agenten (waarvan 8 motorrijders), 3 douaniers, 3 officieren van justitie en 4 leden van 3VO deelgenomen aan de controle.

Aanhouding na steekpartij
LELYSTAD - Vrijdagavond is na een steekpartij in een woning aan de Haringvlietlaan een 51-jarige man uit Lelystad aangehouden. De man verkeerde onder invloed en had zijn vrouw, stiefdochter en stiefzoon verwond met een mes. Na de melding ging de politie direct ter plaatse en hield de man, die eveneens gewond was, in zijn woning aan. De drie slachtoffers zijn met ernstige verwondingen per GGD-ambulance overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis. Het mes is in beslag genomen. De oorzaak van de steekpartij lag vermoedelijk in de relationele sfeer.

Aanhouding na bedreiging
EMMELOORD - Op de Lange Nering is afgelopen nacht een 16-jarige jongen uit Emmeloord aangehouden na een vechtpartij. De jongen zou ruzie gekregen hebben met enkele andere jongeren bij een horecagelegenheid en trok daarbij een mes waarmee hij ze bedreigde. Hierop is de jongen aangehouden door de gewaarschuwde politie en meegenomen naar bureau voor verhoor. Het mes is in beslag genomen.

Aanrijding met letsel
ALMERE - Bij een botsing tussen een fietser en een bromfietser is vrijdagavond om 17.00 uur een 12-jarige jongen uit Almere gewond geraakt. De jongen fietste op de kruising Tuinkruidenpad / Pianoweg toen hij in botsing kwam met een tot nu toe onbekende bromfietser die vanaf Almere Stad kwam aanrijden. Na het ongeluk reed de bromfietser door. De 12-jarige is met hoofdletsel per GGD-ambulance naar het AMC in Amsterdam gebracht. De politie doet onderzoek naar de aanrijding.

ALMERE - Surveillerende agenten zagen vrijdagochtend vroeg een bromfietser rijden op de John Coltraneweg zonder helm en zonder verlichting. De agenten zetten de achtervolging in en gaven de bromfietser een stopteken. Dit negeerde hij en ging er snel vandoor. Hij stak de busbaan over, net op het moment dat daar een personenauto reed. Een aanrijding was niet meer te voorkomen. De bromfietser, een 39-jarige Almeerder, raakte gewond en is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis. De politie vermoedt dat de man onder invloed verkeerde.

LELYSTAD - Op de Zuigerplasdreef zijn vrijdagavond drie Lelystedelingen betrokken geraakt bij een aanrijding. Een 72-jarige automobiliste reed vanaf de Geldersedreef de Zuigerplasdreef op, waar op dat moment 23-jarige automobilist en een 20-jarige automobilist reden, komende vanaf de Larserdreef. Bij de eerste botsing, tussen de 23-jarige en de 72-jarige, belandde de auto van de 23-jarige in de sloot langs de Zuigerplasdreef. De auto van de vrouw draaide daarop rond en kwam tot stilstand, waarna de 20-jarige er bovenop reed. Door de klap botste het voertuig van de 72-jarige tegen een lantaarnpaal, waarbij de vrouw bekneld raakte. Zij moest door de brandweer uit haar auto worden bevrijd en is met armletsel per GGD-ambulance overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis. De overige betrokkenen raakten voor zover bekend niet gewond. De voertuigen moesten alle drie worden weggesleept.

Rijden onder invloed
LELYSTAD - Een 40-jarige automobilist uit Amsterdam is vrijdagmiddag aangehouden op de A6 bij Lelystad wegens rijden onder invloed. Een getuige zag de man slingerend door de middenberm en over de weg rijden en volgde hem, terwijl hij de politie waarschuwde. Kort daarop werd de verdachte door de politie staande gehouden. Bij de blaasproef blies de man 605 ug/l (1.4 promille). Bovendien bleek hij niet in bezit van een geldig rijbewijs. De man is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Zijn auto was zwaarbeschadigd en moest worden afgesleept.

ZEEWOLDE - Vanmorgen vroeg is een 25-jarige automobilist op de Citroenvlinder aangehouden na een aanrijding. De man was tegen een geparkeerde auto in de straat gereden en zette zijn auto daarna in een parkeervak. De politie hield de man, die nog in de auto zat, staande, en liet hem een blaastest doen. Resultaat: 910 ug/l (2.1 promille). Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Inbeslagname drugs
LELYSTAD - Op het Noorderwagenplein is vrijdagmiddag een 34-jarige man uit Zeewolde aangehouden wegens handel in harddrugs. Volgens een getuige waren er een aantal personen drugs aan het verhandelen en had de verdachte harddrugs bij zich. Bij de fouillering werd inderdaad harddrugs aangetroffen, waarna de verdachte is overgebracht naar het bureau voor verhoor. De drugs zijn in beslag genomen, de verdachte is in verzekering gesteld.