Geachte redactie,
Siennax, toonaangevend ASP, introduceert de eerste hosted dienst via het GPRS-netwerk: Microsoft Exchange 2000. Door gebruik te maken van Microsoft's Mobile Information Server, Pocket PC 2002 en de Compaq iPAQ Pocket PC met een GPRS-uitbreidingsmodule zijn gebruikers altijd online en de gegevens altijd up to date. Er is dus geen desktop of laptop meer nodig voor de synchronisatie.
Siennax zal de hosted Exchange toepassing demonstreren op de Internet in Business, van 26 tot en met 28 november. De demonstraties vinden plaats in het ASP paviljoen (Stand 0095, Europahal, Hal 1).
Meer informatie vindt u in onderstaand persbericht. Voor vragen kunt u uiteraard contact met mij opnemen.
PERSBERICHT
SIENNAX INTRODUCEERT HOSTED MICROSOFT EXCHANGE VIA GPRS OP DE NIEUWSTE COMPAQ iPAQ POCKET PC
Nieuwe dienst voor het eerst te zien op Internet In Business
AMSTERDAM, 22 november 2001 - Siennax, de toonaangevende Application Service Provider (ASP) introduceert de eerste hosted dienst via het GPRS-netwerk: Microsoft Exchange 2000. Door gebruik te maken van Microsoft's Mobile Information Server 2002 (MMIS), Pocket PC 2002 en de iPAQ Pocket PC van Compaq in combinatie met een GPRS-uitbreidingsmodule zijn gebruikers altijd online en de gegevens altijd up to date. Synchronisatie met tussenkomst van desktop of laptop is dus niet meer nodig.
Gebruikers hebben via hun Compaq iPAQ pocket PC direct en altijd toegang tot Siennax' hosted Microsoft Exchange 2000 omgeving. Hierbij kunnen zij gebruik maken van de volledige functionaliteit, zoals email, agenda, groepsplanningen en -vergaderingen, en takenlijsten. Communicatie vindt plaats via draadloze netwerken, zoals een Wireless LAN-, GPRS- of GSM-netwerk. Deze oplossing integreert volledig met de groepsfunctionaliteit, waardoor men bijvoorbeeld ook onderweg direct te zien krijgt waar en wanneer de afspraak plaatsvindt die een collega heeft ingepland.
Met deze technologie kunnen gebruikers sneller zakelijke beslissingen nemen, de productiviteit vergroten, kosten verminderen en een concurrentievoordeel van onschatbare waarde behalen." aldus Ronald Knoop, Director Sales en Marketing bij Compaq. "Als een van de leiders van de draadloze revolutie heeft Compaq innovatieve produkten ontwikkeld en zijn we strategische partnerships aangegaan voor belangrijke technologieën en oplossingen."
Met de hosted oplossing van Siennax krijgen bedrijven de beschikking over de volledige Exchange functionaliteit met alle voordelen van het ASP-model. Bedrijven krijgen duidelijk inzicht in de kosten, omdat er per gebruiker per maand wordt gefactureerd. Zij hoeven niet te investeren in hardware en softwarelicenties en hebben geen beheerskosten en -zorgen, waardoor de TCO aanzienlijk lager wordt.
Siennax' geavanceerde platform biedt onze partners KPN, Microsoft en Compaq de mogelijkheid deze dienst breed in de markt te zetten." aldus Herb Prooy, CEO van Siennax "Het is een goed voorbeeld van de mogelijkheden die het ASP-model biedt: any time, any place and on any device!"
Siennax zal de hosted Exchange toepassing demonstreren op de Internet in Business, van 26 tot en met 28 november. De demonstraties vinden plaats in het ASP paviljoen. De oplossing is ook te zien op de KPN stand op de Mobile en Wireless.
Compaq Computer Corporation
Compaq Computer Corporation ('Compaq') is opgericht in 1982 en is een van 's werelds marktleiders op het gebied van enterprisetechnologie en -oplossingen. Compaq ontwerpt, ontwikkelt, produceert en levert hardware, software, oplossingen en diensten, waaronder toonaangevende enterprise opslag- en ICT-oplossingen, fouttolerante bedrijfskritische oplossingen en communicatieproducten, alsmede draagbare en desktop personal computers die in meer dan 200 landen worden verkocht. Meer informatie over Compaq en haar producten en diensten is beschikbaar op http://www.compaq.nl.
Siennax International
Siennax, de toonaangevende pure-play Application Service Provider (ASP) opgericht in mei 1998, ondersteunt organisaties die gebruik maken van het internet voor hun zakelijke processen. Siennax beschikt over alle voorzieningen die nodig zijn om internetgerelateerde processen op het hoogste niveau te faciliteren, waardoor deze sneller en efficiënter verlopen terwijl het 'total cost of computing ownership' verlaagd wordt.
Siennax biedt de mogelijkheid om webgebaseerde applicaties van derden te hosten. Het unieke platform van Siennax biedt de vier belangrijkste omgevingen: Java middels BEA's Weblogic, Microsoft .Net, Lotus Domino en Open Source (o.a. Apache en MySQL). Deze maatwerkapplicaties kunnen gecombineerd worden met een reeks standaardapplicaties uit de Siennax portfolio, zoals bijvoorbeeld beveiligde e-mail, intranet, CRM, e-learning, en geavanceerde kennismanagement en (web) contentmanagement tools. Siennax biedt bovendien als enige ASP in Europa e-billing diensten aan. Voor meer informatie, zie
http://www.siennax.nl
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Ari Dijkshoorn
Siennax International
T: 020 547 8000
E: pr@siennax.com
Ezra van Tiel
Account Executive
Applied Communications
T: 020 531 3738
F: 020 531 3701
E: ezra@appliedcom.com
http://www.appliedcom.com