Hollander en Van der Mey/MS&L Tel : 070 354 90 00 Koninginnegracht 95 Fax : 070 350 31 45 2514 AK Den Haag E-mail : info@hvdm.nl
Samsung brengt zilveren versie van stijlvolle GSM-telefoon

Rijswijk, 26 november 2001 - Samsung brengt een geheel zilveren versie van de R210S uit. De R210S is een aantrekkelijk GSM-toestel dat gebruik maakt van de open standaard Nokia Smart Messaging, om beltonen te downloaden, terwijl ook picture SMS mogelijk is naar mobiele telefoons die eveneens van deze standaard gebruik maken. De zilveren R210S koppelt het gebruik van de populaire beltoon- en picture SMS functionaliteiten aan bijzondere eigenschappen als het blauw oplichtende en ruim bemeten LCD-display, 5 verschillende kleuren voor bel-indicators en 5 bewegende screensavers.
Samsung begeleidt de introductie van de zilveren R210S met een incentive-actie onder kopers, waarbij veel prijzen zijn te winnen, zoals een speciaal geproduceerd snowboard. Hiermee legt Samsung een verband met zijn sponsorship van de aanstaande Olympische Winterspelen. Stijlbewuste kopers zullen zich met dit zilveren toestel direct onderscheiden van hun omgeving. Het slanke formaat, de ergonomisch geplaatste menutoetsen en de transparante, oplichtende nummertoetsen geven de R210S een sophisticated uitstraling.

Naast het bijzondere zilveren uiterlijk voorzag Samsung de R210S ook van een uitgebreide reeks gebruiksfuncties. De GSM-telefoon biedt direct toegang tot internet (WAP) en is geschikt met behulp van een ingebouwd softmodem voor dataverzending via de PC. Ook ingebouwde bel/trilfunctie, conference call en agendafunctionaliteiten, zoals alarm, tijd en datum, rekenmachine en agenda en een telefoonboek voor 100 nummers (in de telefoon) alsmede spelletjes zijn in de R210S ondergebracht.

Wie dat wenst kan de R210S zó instellen dat bellers zich op voorhand al bekendmaken via de variabele LED-kleuren (groen, oranje, rood, violet en blauw) van de bel-indicator. Het toewijzen van kleuren aan de in het telefoongeheugen opgeslagen telefoonnummers/namen is dankzij de immer overzichtelijke menustructuur van Samsung GSMs heel gemakkelijk. En leuk! Want tezamen met de 20 meegeleverde beltonen en de mogelijkheid zelf beltonen te creëren, kan de bezitter van de R210S zijn toestel op alle niveaus naar eigen voorkeur en persoonlijkheid instellen. De R210S is nu verkrijgbaar. De bruto adviesverkoopprijs bedraagt ¤ 249 (f 549,-).

Kerngegevens Samsung R210S

· Gewicht: 99 gram

· Afmetingen: 110 X 46 X 23.5 mm (l x b x d)
· Batterij: Li-Ion

· Spreektijd: max. 6 uur

· Standby tijd: max. 120 uur

· Dual Band: GSM 900 / DCS 1800

· Display: 128 x 64 (lijnen, pixel), 5 regels
· Spreekcode: FR + EFR + HR

· Direct internet: WAP 1.1

· Kleuren: Zilver

· Spelletjes: Casino, mol, hexa

Accessoires:

· Standaard batterij

· Reislader 220V

· Acculader

· Autolaadsnoer 12V

· Basis handsfreekit (houder/autolaadsnoer/headset)
· Houder voor auto

· Data kit met kabel

Samsung Electronics
Samsung Electronics is een van de belangrijkste werkmaatschappijen van de Koreaanse Samsung Group - 13e op de ranglijst van grootste ondernemingen ter wereld. Samsung Electronics is met 54.000 medewerkers gevestigd in 50 landen en behaalde over de eerste negen maanden van 2001 een totale omzet van ¤ 20 miljard. Samsung Electronics bestaat uit drie business units: Digital Media, Semiconductors en Information & Communications. Wereldwijd is Samsung de grootste fabrikant van geheugenchips, kleurenbeeldbuizen, monitoren en magnetrons. In de Benelux is Samsung actief op het gebied van PC-randapparatuur, telecomproducten, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten. Het bedrijf heeft vestigingen in Rijswijk, Rotterdam, Waalwijk, Zeist en Antwerpen. In totaal werken circa 100 mensen bij Samsung Benelux.



Ingezonden persbericht