Gemeente Ede

Raadscommissies spreken over
najaarsnota en andere onderwerpen

Gisteravond begon in 'algemene zaken' de reeks commissiebijeenkomsten van de maand november als voorbereiding van de vaststelling van de Najaarsnota 2001. Volgende week zijn er nog vier vergaderingen waarin de commissies de financiële stand van zaken van de gemeente Ede bespreken. In alle bijeenkomsten staan ook andere onderwerpen op de agenda. De vergaderingen komende week worden gehouden in het raadhuis en beginnen om 19.00 uur. U bent als belangstellende van harte welkom. U mag meepraten volgens de regeling Spreekrecht voor het publiek.

Commissie OCR
Op maandag 26 november komt de raadscommissie voor Onderwijs, Cultuur en Recreatie (OCR) in vergadering bijeen. Behalve de onderdelen van de Najaarsnota 2001 over de beleidsvelden op OCR-gebied, komen voor het primair en voortgezet onderwijs het Programma
huisvestingsvoorzieningen, het Budget en het Overzicht voor het jaar 2002 ter sprake. De commissie spreekt ook over het concept-onderwijsconvenant voor de scholen in de wijk Veldhuizen.

DOE-gelden en verkeer
Op dinsdag 27 november vergadert de raadscommissie Verkeer en Openbaar Beheer (VOB) over de besteding van DOE-gelden in 2002 op verkeersgebied. De commissie kan haar voorkeur aangeven voor een fietsverbinding tussen Wekerom en Harskamp danwel voor een aantal andere projecten. Het maximaal beschikbare budget vanuit Duurzame Ontwikkeling van Ede (DOE) bedraagt ongeveer 2,5 miljoen gulden. Andere gesprekspunten zijn de Najaarsnota en Informatie over de specialistische taken van de afdeling Beheer van de gemeente.

Grond aan Goudenstein
De raadscommissie Economie, Grond, Ruimtelijke Ontwikkeling Stedelijk Gebied (EGROS) op woensdag 28 november kent een flinke agenda. Een gesprekspunt is de voorgenomen aankoop van grond aan Goudenstein in Ede. Het uiteindelijke doel daarvan is ter plaatse de vestiging van een moskee mogelijk te maken. Andere gesprekspunten zijn onder meer de Najaarsnota 2001, de vaststelling van de verkoopprijzen in 2002 van bouwgrond en informatie over Ede-centrum, de inventarisatie van de Structuurvisie Ede-Stad en de duurzame ontwikkeling van de bedrijventerreinen Frankeneng en Heestereng.

Zelfanalyse SOE in VRS
Op donderdag 29 november vergadert de commissie Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ontwikkeling Buitengebied en Sport (VRS) over de Najaarsnota en een flink aantal andere onderwerpen. Daartoe behoort de zogenaamde Zelfanalyse van het Stedelijk Ontwikkelingsprogramma Ede (SOE). Bij de bespreking van dit agendapunt zijn ook de overige gemeenteraadsleden uitgenodigd. Andere punten zijn enkele verzoeken om planschade, de vaststelling van het bestemmingsplan Agrarisch buitengebied 'omgeving Meulunterseweg 70 in Lunteren, de vaststelling van de gedeeltelijke herziening van het bestemmingsplan Harskamp 'omgeving Laarweg 31-33', de toekenning van een aanvullend projectsubsidie voor uitbreiding van de DVO-sporthal in Bennekom, het onderzoek naar de haalbaarheid van samenvoeging van de sportvelden van SV Otterlo, het WERV-convenant, de Nota Wonen en de ontwikkelingen in het Reconstructiegebied Gelderse Vallei/Utrecht.

Spreekrecht voor publiek
Als belangstellende kunt u in commissievergaderingen over een of meer agendapunten meespreken als u zich vooraf bij de commissiesecretaris aanmeldt. De volledige agenda van de commissievergaderingen ligt ter inzage in het Gemeentelijk Infocentrum, in stadskantoor De Doelen, Raadhuisplein 2 in Ede. De commissiesecretarissen zijn bereikbaar onder telefoonnummer (0318) 68 04 37 drs. F.M. Le Large (OCR), 68 05 59 J.R. ten Cate (VOB), 68 02 35 J. Maltha (EGROS) en 68 04 32 W. van Plateringen (VRS).


---

Ede, 21 november 2001