Gemeente Leiden

Rijbaan IJsselmeerlaan afgesloten

Aanstaande maandag begint de gemeente met onderhoudswerkzaam-he-den aan de rijbaan van de IJsselmeerlaan. In verband met de veiligheid van zowel weggebruikers als wegwerkers zal de betreffende rijbaan tijdens het onderhoud worden afgesloten voor al het verkeer.

MILIEU EN BEHEER - Autoverkeer uit de Merenwijk wordt omgeleid via de Gooimeerlaan. Deze omleiding staat aangegeven met borden. Wisselend zal eerst de oostelijke, later de westelijke rijbaan gebruikt worden voor het verkeer Merenwijk-in.
De bussen van Connexxion worden omgeleid over de Ketelmeerlaan en de Gooimeerlaan. De haltes aan de Ijsselmeerlaan komen tijdelijk te vervallen. Passagiers kunnen instappen aan de Ketelmeerlaan.

Nieuwe deklaag
De rijbaan van de IJsselmeerlaan krijgt een nieuwe deklaag. Door de middenberm aan weerszijden te verbreden wordt elke rijbaan versmald tot één rijstrook. De werkzaamheden beginnen maandag 26 november op de oostelijke rijbaan (wijk-in). Dit zal tot en met vrijdag 7 december duren. Aansluitend wordt de westelijke rijbaan (wijk-uit) onder handen genomen. Deze werkzaamheden zullen ook twee weken in beslag nemen.