Ingezonden persbericht

Plantronics introduceert tweede-generatie DECT-versterker

HOOFDDORP, 26-11-2001 -- Plantronics introduceert vandaag een tweede-generatie DECT-versterker. De CA40 geeft een extra dimensie aan het telefoneren op kantoor of in een call center, door gebruikers de vrijheid te bieden om rondwandelend een telefoongesprek te voeren.

De Plantronics DECT-technologie bevrijdt gebruikers van de draad tussen headset en bureautelefoon en breidt daarmee de bewegingsvrijheid aanzienlijk uit. De gebruiker kan, terwijl hij gewoon in gesprek blijft, weglopen van het bureau om bijvoorbeeld een fax op te halen, documenten te pakken of ruggespraak te plegen met collega´s. De CA40 voegt vele handige eigenschappen toe aan het concept van draadloos telefoneren:
-de gebruiker kan de geluidssterkte zelf aanpassen al naar gelang de omgevingsgeluiden
-auto-configuratie: de CA40 zoekt zelf de juiste elektronische instellingen van de telefoon waarop deze wordt aangesloten, waarmee installeren kinderspel wordt
-uitgebreide instellingen van toonhoogten: zeven verschillende voorkeursinstellingen voor verhoogde geluidskwaliteit en luistercomfort
-compatibiliteit met alle Plantronics call centre- en office-headsets
Neil Salton, EMEA Marketing Manager van Plantronics zegt: "De CA40 is ontworpen om mensen prettiger te laten werken. Het is heel bevrijdend om een draadloos product te gebruiken tijdens een telefoongesprek, zowel om informatie op te zoeken als te ijsberen. De CA40 heeft bovendien een perfecte geluidskwaliteit."

De CA40 biedt twaalf uur spreektijd, ruimte om een tweede batterij op te laden tijdens het telefoneren en een ingebouwd oproepsignaal. Plantronics voegt aan haar bestaande headset DuoSet tevens een nieuwe eigenschap toe, namelijk een lampje dat aangeeft dat de gebruiker in gesprek is. De DuoSet met Firefly (in-gesprek-lampje) past op de CA40 en is de eerste veelzijdige headset met een in-gesprek-lampje aan de microfoon - buiten het gezichtsveld van de gebruiker, maar duidelijk zichtbaar voor collega´s.

De CA40 wordt nog completer met de HL10, een kleine en krachtige hoorn-lifter die het mogelijk maakt dat telefoontjes worden beantwoord met slechts één druk op de knop, ook als de gebruiker niet aan zijn bureau zit.

Over Plantronics Plantronics introduceerde de eerste lichtgewicht communicatie-headsets in 1962 en wordt algemeen beschouwd als marktleider in dit segment. De onderneming levert headsets aan telefoonmaatschappijen en zakelijke afnemers in de gehele wereld. Plantronics' headsets worden veelvuldig gebruikt door Fortune 500 bedrijven en zijn toegepast in vele bioscoopfilms en bij belangwekkende gebeurtenissen. Zo kwamen Neil Armstrongs befaamde woorden "One small step for man..." in 1969 tot ons via een Plantronics headset.

Plantronics, Inc. heeft haar hoofdkantoor in Santa Cruz, V.S. en is opgericht in 1961. De onderneming heeft vestigingen in 19 landen met in totaal 2600 medewerkers. Plantronics' producten worden verkocht en onderhouden door een wereldomspannend netwerk van geautoriseerde Plantronics marketingpartners. Meer informatie over de onderneming en haar producten biedt www.plantronics.com.

Plantronics is in Nederland bereikbaar op telefoonnummer (0800) PLANTRONICS of (0800) 752 68 76. In België of Luxemburg: (00800) 75 26 87 66.



Ingezonden persbericht