Newconomy


Overeenkomst met Publishing Partners Nederland (PPN)

Amsterdam, 26 november 2001

Newconomy N.V. (Euro.NM: NEWY) maakt bekend dat met Publishing Partners Nederland overeenstemming is bereikt over de oplossing van het geschil dat in het tweede kwartaal 2001 was ontstaan met betrekking tot de afwikkeling van de 'nadere overeenkomst' van 2 april 2001. In het kader van deze overeenstemming heeft Newconomy aan PPN 1,5 miljoen aandelen Newconomy geleverd. Daarnaast is met PPN een minnelijke schikking overeengekomen voor een totaalbedrag van EUR 2 miljoen. PPN en Newconomy verlenen elkaar over en weer finale kwijting en zullen de procedure die aanhangig gemaakt was bij de rechtbank te Amsterdam beëindigen. De beslagen, die door PPN gelegd waren op de belangen van Newconomy in een 7-tal participaties, worden opgeheven.

In mei 2001 heeft Newconomy aan PPN reeds 1,5 miljoen aandelen uitgegeven in het kader van een overeenkomst met PPN, die onderdeel uitmaakte van het continuïteitsplan voor Newconomy als geheel. Tevens was toen afgesproken dat nog maximaal 1,5 miljoen aandelen geleverd zouden worden. Deze aandelenlevering is nu geëffectueerd. Daarnaast zijn partijen overeengekomen een minnelijke schikking te treffen voor een totaal bedrag van EUR 2 miljoen. Dit bedrag bestaat voor EUR 0,9 miljoen uit een vordering van Newconomy op de heer Jacob Pieterman, welke vordering in het kader van deze schikking aan PPN is overgedragen. Aangezien Newconomy reeds voorzieningen had getroffen voor de afwikkeling van het geschil met PPN, heeft deze minnelijke schikking een beperkt effect van EUR 0,5 miljoen negatief op het resultaat van Newconomy. Dit verlies zal ten laste worden gebracht van het resultaat over het 4e kwartaal 2001.

Newconomy directie Peter Kuipers en Cees van Steijn: 'Vanzelfsprekend zijn wij zeer tevreden met het feit dat het geschil met PPN niet langer als een zwaard van Damocles boven Newconomy hangt. Het effect op het resultaat van Newconomy is beperkt gebleven, terwijl alle door PPN belegde beslagen worden opgeheven. Newconomy is nu vrij om de gesprekken met mogelijke partners te intensiveren. PPN verdient een oprecht compliment voor de wijze waarop ze uiteindelijk bereid is gebleken om de zaak te schikken'.

Voor nadere informatie (