Ingezonden persbericht

NEC-Mitsubishi Electronics Display completeert nieuwe 15-inch lijn

LCD1550X: analoog-digitale high-end 15-inch LCD met talloze innovaties en ISO 13406-2-certificering

Hoofddorp, 26 november 2001- Met de nieuwe hoogwaardige 15-inch MultiSync LCD1550X TFT-monitor maakt NEC-Mitsubishi Electronics Display haar productreeks in deze sector compleet. De LCD1550X vervangt de bekende LCD1525X en de LCD1510+ en bevat talloze technische innovaties. De monitor is speciaal ontwikkeld voor veeleisende zakelijke gebruikers. De LCD1550X is uitgerust met de Ambix-technologie (analoog-digitaal), TORO-design (inclusief Pivot-software) en OmniColor, en biedt een uitstekende beeldweergave. Deze LCD-monitor heeft door het S-IPS-paneel een kijkhoek van 170 graden horizontaal en 170 graden verticaal bij een contrastratio van 10:1, een helderheid van 250 cd/m2 en een contrastratio van 300:1. Door het nieuwe ontwerp heeft de LCD1550X een nog smaller frame, wat grote voordelen biedt wanneer meerdere LCD-schermen naast elkaar worden geplaatst (bijvoorbeeld in dealingrooms van banken). De geluidsoptie via de MultiSync-soundbar is ook voor de LCD1550X beschikbaar. Net als alle nieuwe LCD-monitoren van NEC-Mitsubishi Electronics Display is de LCD1550X gecertificeerd volgens de ISO 13406-2-normering.

Met de nieuwe LCD1550X introduceert NEC-Mitsubishi Electronics Display een kwalitatieve 15-inch LCD-monitor die door de talloze technische innovaties inzetbaar is voor de meest veeleisende toepassingen. Het ontwerp van de nieuwe LCD-reeks (1550V, 1550M en 1550X) heeft een zeer smal raamwerk, waardoor deze monitor uitermate geschikt is voor het gebruik van meerdere LCD-schermen naast elkaar. Het actieve weergavegebied van de LCD1550X is 304 x 228 mm. De aanbevolen resolutie is 1024 x 768 pixels bij 75 Hz. Het TFT-scherm met S-IPS-paneel (Super-In-Plane-Switching) biedt uitstekende beeldprestaties op het gebied van helderheid, contrast en kijkhoek.

Evenals alle nieuwe TFT-schermen van NEC-Mitsubishi is deze nieuwe hoogwaardige LCD-monitor gecertificeerd volgens ISO 13406-2. Deze standaard, die eerder dit jaar werd vastgesteld door TÜV Rheinland, definieert de beeldkwaliteit, kleurreproductie en reflecties van LCD-monitoren bij diverse kijkhoeken. Ook informatie over het aantal toegestane foutieve pixels en de verversingstijden maakt deel uit van deze nieuwe standaard. Hiermee is een belangrijke stap gezet voor het maken van vergelijkingen tussen LCD-monitoren en worden zowel beslissers in het bedrijfsleven als privé-gebruikers ondersteund bij de keuze voor een monitor.

De LCD1550X biedt sRGB-ondersteuning en 6-assige kleurcontrole door het gebruik van OmniColor. Hierdoor is een natuurgetrouwe weergave van kleuren tussen Windows 2000-pc's en randapparatuur met sRGB mogelijk. Ook kan een automatische kleurkalibratie worden uitgevoerd. Hiermee worden de vaak aanzienlijke afwijkingen tussen de kleuren die worden weergegeven op het LCD-scherm, en de uiteindelijke reproductie via apparaten met sRGB tot een minimum beperkt. Door de 6-assige kleurcontrole kunnen naast de primaire kleuren rood, groen en blauw ook geel, magenta en cyaan - de basiskleuren voor print - afzonderlijk worden ingesteld via het on-screen menu (onafhankelijk van elkaar en zonder invloed op de kleurtemperatuur). Hierdoor wordt een exacte kleurovereenkomst behaald tussen de monitor en printers zonder sRGB.

Door de Ambix-technologie wordt waardevastheid van de investering gegarandeerd. De LCD1550X kan worden verbonden via zowel een DVI-I-ingang als een VGA-ingang. Hierdoor kunnen twee pc's tegelijkertijd worden aangesloten. De weergegeven pc kan worden geselecteerd met behulp van een toets aan de voorkant van de monitor. De gebruikerstoepassingen zijn talrijk en variëren van bijvoorbeeld informatieterminals of dealingrooms bij banken en in de financiële sector tot en met call centers en CAD/CAM- of DTP-omgevingen.

Het TORO-design van de LCD1550X biedt de mogelijkheid om het display 90 graden te draaien naar portrait-formaat, alsook de mogelijkheid om het display te scheiden van de voet. Zo kunnen verschillende applicatiegebieden en installatiemethoden gebruikt worden. De Pivot-software, voor displaycontrole in portretstand voor Windows 95/98, Windows NT, Windows 2000, Windows ME en MacOS-besturingssystemen, wordt meegeleverd. Daarnaast kan de monitor 55 mm in hoogte worden versteld. Kopers van de MultiSync LCD1550X kunnen een volledige versie van de LiquidView-software gratis downloaden van de website van de producent Display Portraits. LiquidView biedt mogelijkheden om bij hoge resoluties de beeldelementen (iconen, pull-down-menu's, snelkoppelingen en woorden) groter weer te geven op de Windows-desktop of in Windows-applicaties. Zo kan de maximale resolutie gebruikt worden, terwijl scrollen wordt voorkomen.

Naast ISO 13406-2 voldoet de nieuwe LCD aan de gebruikelijke standaarden en normeringen als CE, TÜV GS, TÜV Ergonomie en TCO99. Voor multimediatoepassingen kan een MultiSync-soundbar met 2 x 1 watt speakers worden aangeschaft.

De MultiSync LCD1550X is beschikbaar vanaf december 2001 voor een adviesverkoopprijs van 704 euro (fl. 1.551,41) exclusief BTW. NEC-Mitsubishi Electronics Display biedt drie jaar garantie op alle monitoren, inclusief backlight en een gratis vervangingsservice. Voor meer informatie over de producten en over technologiespecificaties als ISO 13406-2, OmniColor en sRGB: www.nec-mitsubishi.com

NEC-Mitsubishi Electric Visual Systems Corp.
De Japanse joint venture voor monitoren NEC-Mitsubishi Electric Visual Systems Corp. (NMV) werd op 18 januari 2000 opgericht in Tokio en is operationeel vanaf 1 april 2000. In Europa en de Verenigde Staten ging dit samenwerkingsverband op 1 juli 2000 van start onder de naam NEC-Mitsubishi Electronics Display (NMD). Het doel van de joint venture is het gezamenlijk bedienen van de markt voor monitoren en het bundelen van de krachten op het gebied van technische knowhow om zo de markt optimaal van dienst te zijn. Onder de nieuwe naam NEC-Mitsubishi Electric Visual Systems Corp. (NMV) wil de organisatie een eigen, sterke plaats veroveren tussen de grootste mondiale spelers in deze sector. Dat is mogelijk dankzij een versterkte concurrentiekracht en een steviger focus op innovatieve technologieën en verhoogde efficiency. Het managementteam bestaat uit vertegenwoordigers van beide organisaties. President en CEO is Yoshi Takayama, Executive Vice-President en COO is Nobuyoshi Yamazaki. NMV biedt wereldwijd werk aan meer dan 2.400 mensen.