Politiebericht Flevoland: Almere 26-11-2001
Onderzoek naar poging doodslag agent
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Onderzoek naar poging doodslag agent
ALMERE De politie in Almere vraagt vanavond in het tv-programma Opsporing Verzocht aandacht voor een onderzoek naar een poging tot doodslag van een politieagent.
Vrijdagnacht 28 september jl. rond 01:30 uur liet een politieagent buiten werktijd zijn hond uit. Op de Charlotte van Pallandtlaan zag hij dat drie nog onbekende mannen probeerden in te breken bij een keet op een bouwterrein. Hij legitimeerde zich als politie en wilde de mannen aanhouden. Een van de verdachten liep met een dreigende houding op de agent af. De hond wilde zijn baasje verdedigen en greep de verdachte bij de arm. Een andere verdachte kwam zijn maatje te hulp en stak de hond neer. De agent merkte dat er wat mis was met zijn hond en mengde zich in de worsteling. De verdachte wil ook de agent te lijf gaan, maar de agent wist de klappen ternauwernood te ontwijken. De hond is later die nacht aan zijn verwondingen overleden. De verdachten wisten te ontkomen.

De politie vraagt getuigen die iets gezien of gehoord hebben of over informatie beschikken die van belang kan zijn voor het opsporingsonderzoek, contact op te nemen. Daarnaast is de politie op zoek naar mensen die een man met bijtwonden in zijn arm hebben gezien. Tel: 0900-8844.

De uitzending van Opsporing Verzocht wordt morgen (dinsdag) herhaald om 12:08 uur op Nederland 1.