Euronext Brussels

Persberichten - 26/11/2001

Agfa tekent definitieve overeenkomsten voor de overname van Mitra

Agfa tekent definitieve overeenkomsten voor de overname van Mitra

Kartelautoriteiten onderzoeken overname

Nieuwe stap in samenwerking zal capaciteiten van beide partijen versterken.

(Mortsel, België 26 november 2001) Agfa-Gevaert N.V. meldde dat de definitieve overeenkomsten voor de overname van technologiepartner Mitra werden ondertekend. Het finaliseren van de overname is gepland voor begin januari en hangt nog enkel af van de afronding van het onderzoek door de kartelautoriteiten. De twee ondernemingen kondigden op 26 september 2001 aan dat ze een intentieverklaring hadden getekend. Mitra, één van s werelds toonaangevende leveranciers van beeldverwerkings- en informatiebeheersystemen voor de gezondheidszorg, heeft de laatste tien jaar een wezenlijke rol gespeeld in de ontwikkeling en het succes van Agfas IMPAX PACS-oplossingen.

De overname van Mitra door Agfa zal belangrijke voordelen opleveren voor beide partijen en hun klanten. Het groeipotentieel van de nieuwe organisatie maakt de weg vrij voor de ontwikkeling van grotere en meer geïntegreerde oplossingen voor de ziekenhuizen.

De verstevigde relatie tussen Agfa en Mitra zal vooral voordelig zijn voor Mitras OEM-klanten, zegt Johan Glass, general manager van Agfas Business Group HealthCare en lid van Agfa's Directiecomité. Zij blijven Mitras meest gewaardeerde klantengroep en zullen de initiële en voornaamste begunstigden van de overname zijn. Het partnerschap tussen Agfa en Mitra geeft Mitra immers meer mogelijkheden om specifieke producten te ontwikkelen en te leveren, aangepast aan de noden van deze klanten.

Buiten de voordelen die gepaard gaan met de samenwerking met een sterkere OEM-partner, zullen Mitras klanten geen veranderingen ondervinden in de samenwerking met Mitra.

Voor Agfa en zijn andere overgenomen ondernemingen met OEM-relaties zal de nieuwe overname het mogelijk maken om de technologieën die uit OEMs kunnen ontstaan te verbreden en te harmoniseren. De OEM-business is, met deze overname, voor Agfa belangrijker dan ooit, aldus John Glass.

Zoals op 26 september 2001 werd aangekondigd zal Mitra beheerd worden als een aparte business unit. De structuur van de onderneming, het management team en alle werknemers blijven behouden.

Bron: Agfa
Provider: Euronext Brussels