Persbericht

Door de aanhoudend slechte marktomstandighedenstaat de resultaatontwikkeling van van der Hoop Effektenbank in 2001 sterk onder druk. De inkomsten van verschillende afdelingen, zoals de bonddesk, de kredietafdeling en First Alliance Trust liggenop of boven het niveau van het boekjaar 2000, maar eris sprake van een sterke terugval van inkomsten bij Private Banking en van der Hoop Capital Management. De corporate finance activiteiten van van der Hoop zijn in 2001 verlieslatend.

Omdat er vooralsnog weinig uitzicht lijkt te zijn op herstel van de voor van der Hoop belangrijkste markten, zien wij ons genoodzaakt een reorganisatie door te voeren, waarbij aan gedwongen ontslagen nietvalt te ontkomen. Aan het begin van 2001 bestond het personeelsbestand uit 162 medewerkers. Door al genomen en nog te nemen maatregelen zal dit bestandteruglopen met in totaal 30 medewerkers, afgezien van de overname van de activiteiten van Kreeuwen Effecten B.V.

Bij gelijkblijvende marktomstandigheden zullen wij het lopende boekjaar naar verwachting kunnen afsluiten met een bescheiden winst. De beoogde reorganisatie is er op gericht om in 2002 een belangrijk herstel van het resultaat te kunnen laten zien.

Amsterdam, 26 november 2001

Voor nadere inlichtingen:

Mr S.P.G.M. van Hooijdonk
Dirk J. Nienhuis
Dr Ph. A. Stork