Gemeente Eemnes


* Gemeenteberichten week 48
Verleende APV vergunning
Alcoholproject 'Doe nuchter, Rij alcoholvrij' Gemeenteberichten week 48

Bouwplannen
Ingekomen meldingen/aangevraagde bouwvergunningen
- Patrijzenhof 203, plaatsen dakkapel, ingekomen 16 november 2001.
- Meentweg 49, plaatsen 2 dakkapellen/vernieuwen rietendak, ingekomen 20 november 2001.

- Wakkerendijk 29, bouwen kelder onder woning, ingekomen 20 november 2001.
Verleende toestemming/bouw- en aanlegvergunningen
- Geerenweg 2b, bouwen potstal met werkplaats, verzonden op 22
- Wakkerendijk 29, bouw kelder onder woonhuis (wijziging vergunning 2001-0026), verzonden op 23 november 2001.
Ingekomen aanvragen

- Cors Rijkseweg, een populier.

- Roerdomp 40, een kastanjeboom.
Bestemmingsplannen

Voorgenomen vrijstellingen bestemmingsplan

- Rijksweg 2, vergroten en verbouwen van hotel ('Hotel de Witte Bergen').

- Fazantenhof 84, bouwen dak op aanbouw

Er kan uitsluitend toestemming worden verleend na vrijstelling van het bestemmingsplan. Deze bouwplannen liggen vanaf 30 november 2001 gedurende 4 weken voor een ieder ter inzage bij de sector VROM. Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk bedenkingen tegen het verlenen van vrijstelling indienen bij Burgemeester en Wethouders. Verleende APV vergunning


- 15 november 2001; Dierenhotel 't Gooi, verlengd tot november 2004 (verzonden 23 november 2001)

U kunt als belanghebbende binnen zes weken na verzending een gemotiveerd en ondertekend bezwaarschrift indienen bij de burgemeester.

Voor meer informatie over APV vergunningen kunt u terecht bij de heer Klaasse,
tel. 035-5390687, sector ABW.

Bekendmaking

Doe nuchter, rij alcoholvrij Alcoholproject levert veel processen-verbaal op

Het aantal processen-verbaal in relatie tot het aantal aanhoudingen, ligt bij het alcoholproject Doe nuchter, Rij alcoholvrij procentueel veel hoger dan bij de voorgaande alcoholprojecten. Dat is een van de eerste ervaringen, opgedaan door de medewerkers van het Regionaal Handhavingsproject Verkeer Onder Controle van de Politie Regio Utrecht.

In de afgelopen weken vonden in het kader van het alcoholproject 2.085 blaastesten plaats in de gemeenten De Bilt, Baarn, Bunschoten en Eemnes. De blaastesten op straat resulteerden in 31 aanhoudingen. In het politiebureau vond een tweede blaastest plaats. Daaruit volgden 23 processen-verbaal. Vergeleken met de twee eerdere alcoholprojecten in het Heuvelruggebied en de Ronde Venen en omgeving, ligt dit hoger. Daar resulteerde rond de helft van het aantal aanhoudingen in een proces-verbaal. Een reden hiervoor is niet bekend.

Intensieve controles
Op maandag 15 oktober ging de politie van start in nauwe samenwerking met verkeersveiligheidsorganisatie 3VO en de gemeenten De Bilt, Baarn, Bunschoten en Eemnes de campagne 'Doe nuchter, rij alcoholvrij'. Intensieve verkeerscontroles richten zich voor een periode van zes maanden op alcohol in het verkeer. De aanpak van de controles is dicht bij de bron en op veel wisselende locaties. Met een voorlichtingscampagne worden weggebruikers, horecabezoekers en uitgaanspubliek gewezen op het gevaar van alcohol in het verkeer. Dit gebeurt met speciale affiches langs wegen en verspreiding van 27.000 bierviltjes met daarop informatie over de hoogte van de boetes bij overschrijding van de toegestane promillages. Teams van 3VO verdelen folders, dobbelstenen en sleuteletuis. Ook worden acties op doelgroepen georganiseerd.

Meer informatie over de alcoholcampagne verstrekt Ron Looije, projectvoorlichter, telefoon 030-2255483
wijzigt van
fl. 6.000 in 2.722,68 per onroerende zaak.
De datum van inwerkingtreding is 1 januari 2002. De raadsbesluiten, de verordeningen en de begroting liggen ter inzage in de hal van het gemeentehuis.