---
EMC vereenvoudigt informatiebeheer met vernieuwde PowerPath-software

---

Nieuwegein/Zaventem, 11/26/2001

EMC, wereldwijd marktleider in informatie-opslag, heeft de

mogelijkheden van de PowerPath software aanzienlijk uitgebreid.

PowerPath zorgt vanaf nu voor een geautomatiseerde fail-over

(overschakelen naar een tweede systeem indien een eerste uitvalt) van

alle verbindingen tussen servers en opslagsystemen binnen het volledige

opslagnetwerk. Dit is meteen een primeur.

EMC PowerPath verhoogt de prestaties van het opslagnetwerk en de beschikbaarheid van informatie. PowerPath werd in 1997 geïntroduceerd en is sindsdien het technologisch meest vooruitstrevend gebleven. EMC verkocht wereldwijd al meer dan 38.000 licenties van deze software. PowerPath voorkomt dure en tijdverspillende defecten door verbindingen tussen servers en opslagsystemen te bewaken en optimaal te gebruiken.

Wanneer een I/O-verbinding (Input/Output-verbinding die gegevens uitwisselt tussen een computer en randapparatuur) uitvalt, hetzij tussen een HBA (Host Bus Adapter, uitbreidings-kaart op een server) en de switch of tussen een switch en de FA (Fibre Adapter, uitbreidings-kaart op het opslagtoestel), dan schakelt PowerPath onmiddellijk over naar een andere verbinding.

Nieuw is dat de belasting tussen de verschillende verbindingen evenwichtig gespreid blijft omdat alle functionerende HBA's en FA's binnen het volledige opslagnetwerk informatie blijven uitwisselen. Daardoor blijven toepassingen altijd beschikbaar en kan iedereen ongehinderd doorwerken.

PowerPath verbetert ook de werking van toepassingen in het opslagnetwerk. Door prioriteiten te stellen, zal PowerPath automatisch meer bandbreedte toekennen aan belangrijke toepassingen, die daardoor nog sneller zullen werken. Ook de efficiëntie van het opslagnetwerk verhoogt, omdat PowerPath automatisch op zoek gaat naar de snelste weg om informatie op Symmetrix-opslagsystemen op te vragen.

PowerPath ondersteunt vanaf nu ook Novell Netware 5.0 en hoger en Novell Cluster Services 1.1. De software werkte vroeger al onder Windows NT/2000, IBM AIX, Sun Solaris, HP-UX en Compaq Tru64 UNIX.

---
END

---
Over EMC - "Where information lives" - NYSE:EMC Als belangrijkste producent van systemen, software, netwerken en diensten voor de opslag van informatie, levert EMC de informatie-infrastructuur van de nieuwe economie.
Meer info op http://www.emc2.nl en http://emc.com

EMC Nederland, Karin van Brakel-Klerk , Edisonbaan 14 B, 3439 MN Nieuwegein,
tel.: +31 (0)30 630 5000, fax: +31 (0)30 630 5399, e-mail: klerk_karin@emc.com

Nadere informatie voor de redactie:
NewsEngine PR, Sandra Strotkamp of Claudia Mairböck, Paasheuvelweg 26, 1105 BJ Amsterdam,
tel. +31 (0)20 567 2170, fax: +31 (0)20 567 2177, e-mail: sandra.strotkamp@newsenginepr.com,
claudia.mairbock@newsenginepr.com
Ref.:EMC0097-187716